Riggen i solnedgang

Tokt fra Trænafestival 2017 via Sandnessjøen til Bergen!

Statsraad Lehmkuhl på festivaltokt til Træna Få med deg en av Norges vakreste kulturarrangement: Trænafestivalen og følg Statsraad Lehmkuhl på et magisk tokt langs den fantastiske kysten fra Træna i Nordland via Sandnessjøen til Bergen.

Statsraad Lehmkuhl på festivaltokt til Træna

Få med deg en av Norges vakreste kulturarrangement: Trænafestivalen og følg Statsraad Lehmkuhl på tokt langs den fantastiske kysten fra Træna i Nordland via Sandnessjøen til Bergen.

Noe av det som gjør Trænafestivalen så spesiell er lokasjonen - en liten øy langt ute i havgapet. Det gir publikum en unik mulighet til å utvide og forsterke festivalopplevelsen til noe mer enn musikk og fest. Forleng opplevelse med å følge Statsraad Lehmkuhl tilbake til Bergen. La reisen fra Træna bli en del av opplevelsen! Både størrelsen og historien til skipet er overveldende i seg selv, i kombinasjon med energien blant mannskapet og alt de står for blir dette en perfekt match med Trænafestivalen som er et av Norges vakreste kulturarrangement.

Et fire dagers tokt til Bergen med et av verdens største og vakreste seilskip blir en helt uforglemmelig opplevelse! På vei fra Træna stopper vi i Sandnessjøen og ønsker flere medseilere velkommen. 

Som deltaker på toktet tilbake til Vestlandet, får du prøve deg på alle utfordringer et seilas med et av verdens største seilskip kan by på. 22 seil på til sammen 2000 kvm på et 98 meter lange skip med 48 meter høye master. Om bord får du som medseiler gå sjøvakter, stå både til rors og til utkikk og muligheten til å entre opp i riggen og sette seil (riggentring er helt frivillig). Du blir en integrert del av mannskapet. Opplevelser forsterkes når alle sanser blir utfordret underveis. Når du fysisk må gjøre en innsats for framdrift, som å heise seil. Når du sammen med dine med-seilere få skipet på rett kurs og suser avgårde får du en unik følelse av mestring!

På toktet vil man også få innføring i sjøens egne sjantisanger og bli klar til en grandios ankomst til skipets hjemmehavn Bergen med høylytt sang fra mastene og en del av festivalprogrammet.  All hands on deck!

Under selve festivalen vil skipet brukes til en alternativ festivalcamp i hengekøyer ombord og til utvalgte festivalaktiviteter. Tokt, festivalpass og overnatting bestilles hver for seg. 

Følg oss på FB for flere spennende nyheter!

 «Hey ho lets go!» 

Om Trænafestivalen:

Træna er en av landets minste kommuner med rundt 500 innbygere. På Husøy hvor festivalen finner sted bor det omlag 400 mennesker. Et livskraftig samfunn med over 60 elever på barne- og ungdomsskolen, en stor fiskeribedrift og plassert midt på polarsirkelen 33 nautiske mil rett ut i havet fra Sandnessjøen. Dagens festival ble første gang arrangert 2003 og har vedvart frem til i dag. I fantastiske omgivelser og med sterk kunstnerisk integritet, har festivalen befestet sin posisjon som et av Norges vakreste kulturarrangement. Trænafestivalen 2017 går av stabelen 6.-8. juli.

 

VIKTIG INFORMASJON

Under selve festivalen vil skipet brukes til en alternativ festivalcamp i hengekøyer ombord og til utvalgte festivalaktiviteter. Tokt, festivalpass og overnatting bestilles hver for seg. 

Avgang Træna  søndag 09. juli kl. 11.00
Ankomst Sandnessjøen 09. juli kl. 16.00
Avgang Sandnessjøen 09. juli kl. 19.00
Ankomst Bergen torsdag 13. juli kl. 10.00

Oppmøte 1 time før avgang.

Pris NOK 5 000,- 

Du kan også reise fra Sandnessjøen til Bergen! 

Avgang Sandnessjøen 09. juli kl. 19.00 
Ankomst Bergen torsdag 13. juli kl. 10.00

Oppmøte 2 timer før avgang. 

Pris NOK 5 000,- 

 

Alle måltider inkludert.

Pris Festivalpass kr 1360

Ekstra overnatting 

Det er muligheter for å overnatte om bord både før og etter tokt og under festivalen mot en pris på kr. 580 inkl. frokost. Vi gjør oppmerksom på at skipet kan være utleid til arrangementer og skjærgårdsturer og du kan bli bedt om å gå i land på dagtid/ kveld. 

 

Skjærgårdstur Træna - Sandnessjøen

Træna - Sandnessjøen 09. juli

Avslutt Festivalen med stil om bord på Statsraad Lehmkuhl og forleng den gode opplevelsen! Bli med på tur med verdens vakreste skip fra Træna til Sandnessjøen. Det er god plass til all bagasje, telt og dine nye venner og bekjente, kom og slapp av på verdens fineste skute etter den magiske festivalen. Om det gir mersmak kan du til og med bli med oss hele veien til Bergen!

 Avgang Træna søndag 09. juli kl. 11.00
Ankomst Sandnessjøen 09. juli kl. 16.00

Oppmøte 1 time før avgang.

Pris 630 inkl. mat. Det blir servert en deilig fiskesuppe som er inkludert i billettprisen, drikke kjøper du om bord.

BH CIMG0810

Program

pakkeliste på seiltokt

NL 7809_2

Praktisk informasjon

Visste du at?
Kapteinens loggbok