Meny

Dobbeltseier til Statsraad Lehmkuhl i Tall Ships Races!

Dobbeltseier til Statsraad Lehmkuhl i Tall Ships Races!

Statsraad Lehmkuhl stakk av med førsteplassen både i sin egen klasse og sammenlagtseieren i andre etappe av Tall Ships Races.

- «Det var en utfordrende etappe og vi er fantastisk glade og stolte over denne seieren! Både medseilere og mannskap har gjort en kjempeinnsats», sier kaptein Jens Joachim Hiorth på telefon fra Nederland. Til sammen deltok mer enn 60 skip i fire ulike klasser på den spennende etappen fra Stavanger til Harlingen.

Nerverpirrende start
Statsraad Lehmkuhl stilte i klasse A, som er for de største seilskipene. Men selve starten fra Stavanger ble utfordrende.

– «Vi måtte kaste rundt på planene. Noen få minutter før start fikk vi beskjed om å vente på en forsinket medseiler», forteller Hiorth.

Ved hjelp av Kystvakten ble medseileren fraktet om bord i siste liten. Som resultat ble Statsraad Lehmkuhl ett av de aller siste skipene som passerte startlinjen i Stavanger.

Tok igjen feltet
Til tross for en vanskelig start og krevende vindforhold de første timene klarte Statsraad Lehmkuhl å hente inn forspranget til konkurrentene. I løpet av natten blåste det opp til frisk vind, noe som er en fordel for de største skipene. Og etter kort tid kunne besetningen fornøyd slå fast at størstedelen av feltet ble liggende bak dem.

– «Natten bød på lite søvn, men fantastiske seilforhold og frisk bidevindseilas i opptil 12 knop. Og da vi tok igjen de to ledende skipene, Mir og Fryderyk Chopin, øynet vi et håp om seier. Det ble en spenndene «hund og katt-lek» en stund, men vi dro i fra dem til slutt, sier kaptein Hiorth.

Legehjelp til konkurrent
Statsraad Lehmkuhl måtte også bistå skipet Urania med legehjelp mens seilasen pågikk. Mannskapet låret en lettbåt og fraktet Statsraad Lehmkuhls egen lege over til det andre skipet. Etter et kort opphold på Urania kunne lege og mannskap returnere til Statsraad Lehmkuhl og gjenoppta konkurransen.

– «Nå skal vi feire seieren med mannskapsparade og premieutdeling her i Harlingen, det gleder vi oss til», sier Hiorth på telefonen fra Nederland.

Haakon Vatle, direktør for Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl, er svært begeistret.
– «Dette er en utrolig prestasjon av både seilskipet og vår dyktige kaptein Jens Joachim Hiorth og hans mannskap, samt de over 130 medseilerne om bord. Det befester nok en gang Statsraad Lehmkuhl sin posisjon som et av de raskeste seilskipene i den internasjonale flåten», sier han.

Dette er sluttresultatet i Tall Ships Races´ andre og siste regattaetappe, klasse A:
1. Statsraad Lehmkuhl
2. Sørlandet
3. Mir (RUS)

Statsraad Lehmkuhl tok også sammenlagtseieren for alle fire klassene, (A, B, C, D). Tilsammen deltok over 60 skip i konkurransen.

I 2019 står følgende havner på programmet i Tall Ships Races: Aalborg (DK) – Fredrikstad – Bergen – Aarhus (DK). Vatle forteller at Statsraad Lehmkuhl selvsagt skal delta på neste års regatta, der Bergen altså er en av vertshavnene.

– «Pågangen fra medseilere som ønsker å delta har allerede startet. Vi tar høyde for å sikte mot toppen også til neste år!», sier Vatle.

Billetter til Tall Ships Races 2019 finner du her! Early bird-pris før 3 september!

Foto: Jesper Rosenmai, Statsraad Lehmkuhl

“Natten bød på lite søvn, men fantastiske seilforhold og frisk bidevindseilas i opptil 12 knop. ” Jens Joachim Hiorth, kaptein på Statsraad Lehmkuhl
Tilbake til toppen