Meny

Gratis temakveld «Ski og seil» med Thorleif Thorleifsson

Gratis temakveld «Ski og seil» med Thorleif Thorleifsson

Spennende foredrag, tilbud på toppturutstyr fra Platou Sport og rabatt på Statsraad Lehmkuhls "Ski & Sail"-tokt til alle fremmøtte!

I samarbeid med Platou Sport og Hardanger Åtgaum inviterer vi til gratis "Ski og seil"-temakveld, mandag 11. februar, kl 19:30. Her byr vi på et spennende foredrag med den fantastiske ekspedisjonsseileren Thorleif Thorleifsson. Han deler fra sine spektakulære reiseopplevelser jorda rundt, blant annet fra seilasen med Børge Ousland rundt Polhavet og skieventyret i Patagonias sydlige iskappe. I tillegg kan du høre Haakon Vatle, direktør i Statsraad Lehmkuhl, fortelle om de spennende planene for skipets jordomseiling i 2021-2023. Velkommen til Statsraaden Bar for en innholdsrik kveld, dette gleder vi oss stort til!

Sted: Statsraaden Bar & Reception. (Bradbenken 2, Skur 7, like ved Bryggen)
Dato og tid: Mandag 11. januar 2019, kl. 19:30

Ingen billettbestilling nødvendig, men vær gjerne ute i god tid!

Tilbud på toppturutstyr og rabatt på Ski & Sail-tokt
Denne kvelden kan en sikre seg gode tilbud fra Platou Sport og Statsraad Lehmkuhl. Platou Sport stiller med spesialtilbud på toppturutstyr til alle fremmøtte. I tillegg tilbyr Statraad Lehmkluhl 15% rabatt på sitt Ski & Sail-tokt til Rosendalsalpene i april. Les med om Ski & Sail til Rosendal her.

Polhav og Pategonia
Kveldens hovedgjest er et kjent navn blant mange med interesse for ekspedisjoner, seiling og skiopplevelser. «Fra seilas rundt Polhavet til skitur i Patagonia» har Thorleif Thorleifsson kalt sitt foredrag denne kvelden. I 2010 ble han og kameraten Børge Ousland de første i historien til å seile jorden rundt nord for polarsirkelen på en sommersesong. Seilasen ble gjennomført med den 10 meter lange trimaranen «Northern Passage», og gikk gjennom både Nordøst- og Nordvestpassasjen. For Thorleifsson og Ousland ble det en kamp mot klokken, ismasser, tiltagende mørke og høststormer i Nord-Atlanteren.

Røffe forhold i Nordøstpassasjen og Nordvestpassasjen


Thorleif Thorleifsson og Børge Ousland like før seilasen over Polhavet startet

Noen år etter Polhavsseilasen dro Thorleif Thorleifsson til Patagonia, som ligger øst for Andesfjellene i Sør-Amerika. Thorleifsson karakteriserer Pategonia som et fantastisk område for nordiske skiløpere, men heller ikke dette var noen søndagstur. Reisefølget brukte macheter, bar pulker og ski gjennom den kalde regnskogens tette villniss og forserte spektakulære brefall, før de kunne ta skiene fatt over Patagonias vidstrakte iskappe.

På ski over Patagionias iskappe

Statraad Lehmkuhls jordomseiling i 2021-2023
Dersom alt går etter planen, skal Statsraad Lehmkul besøke nettopp Patagonia under sin jordomseiling, nærmere bestemt på vårparten i 2022. Direktør i Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl vil fortelle mer om denne spektakulære 18 måneder lange reisen i sitt innlegg denne temakvelden.

Statsraad Lehmkuhl drar jorden rundt i 2021

Velkommen til en innholdsrik kveld i regi av Statsraad Lehmkuhl, Platou Sport og Hardanger Åtgaum!

Interessert i en aktiv og annerledes ferie? Les med om seiltok med Statraad Lehmkuhl her!

“Patagonia er et fantastisk område for oss nordiske skiløpere! ” Thorleif Thorleifsson, ekspedisjonsseiler, gründer og foredragsholder
Tilbake til toppen