Meny

Julekampanje 20% rabatt på alle høsttokt i 2024!

Fantastiske priser på friske "vikingtokt" til Frankrike, Spania og Irland høsten 2024! Den perfekte julegave til alle eventyrlystne! Spar tusenvis av kroner på vår julekampanje og bestill neste års mest spennende avbrekk fra hverdagen allerede nå! Unike minner for livet garantert! Kampanjen varer ut desember. 

“Drømmer du om en frisk seilas som kombinerer ekte seilopplever og havets rå skjønnhet?”
På høsttokt med Statsraad Lehmkuhl kan du utfordre deg selv og oppleve sjømannslivet og havets rå skjønnhet i sin mest autentiske form! Den gode mestringsfølelsen tar du med deg lenge etter du går i land!
Siden vi seiler om høsten må vi være forberedt på at værforholdene blir røffere enn på sommerstid. Været er umulig å spå, men i Nord-Atlanteren og Biscayabukta kan vi møte alt fra vakre solnedganger og sval bris til sterk vind, nedbør og høy sjø. Høsttoktene er derfor for den friske, raske og eventyrlystne som er ved god helse!
Statsraad Lehmkuhl blir liggende på verft hele sommeren 2024 for de største oppgraderingene på 20 år. Høsttoktene er derfor den eneste muligheten til å dra på tur med Lehmkuhl i 2024!
Er du mellom 15 og 30 år? Søk om toktstipend fra Statsraad Lehmkuhl, dekker 40% av billetten! Enkel søknad! Klikk her for å lese mer om toktstipend!
Les mer under bildet eller se oversikt over alle turene her.  

På høstttokt med Statsraad Lehmkuhl kan du utfordre deg selv i riggen – hvis du vil!<Foto: Malin Kvamme.

Høsten 2024 tilbyr vi fem tokt:
1. Bergen – Cherbourg (Fr) 15. – 21. okt. 2024
Vi seiler sørover fra Bergen gjennom Nordsjøen og Den engelske kanal før vi ankommer Cherbourg i hjertet av Normandie etter seks døgn til sjøs. Den sjarmerende havnebyen Cherbourg er en skjult perle, rik på historie og kultur. Her kan du utforske pittoreske gater, vakre slott og festninger, oppdage lokale markeder og nyte fransk mat og vin på lokale kafeer.
Kampanjepris Voksen kr 8640,- (Spar kr 2160,-!) Kampanjepris ungdom 12-25 år: kr 6910,- (Spar kr 1730,-!)
2. Cherbourg–Bordeaux (Fr), 23. – 28. oktober
Uforsk havet og Frankrike på en helt ny måte! Turen starter i Cherbourg og tar oss ut i Den engelske kanal. Vi seiler langs nordvestkysten av Frankrike og sørover til Biscayabukta, før vi går inn i Gironde til en rolig elveseilas de siste timene før ankomsten til Bordeaux. Denne vakre havnebyen er verdenskjent for sine røde viner, men byr også på spektakulær arkitektur, endeløse handlegater og en herlig tilbakelent fransk livsstil.
Kampanjepris Voksen kr 7200,- (spar 1800,-!) Kampanjepris ungdom 12-25 år: kr 5760,- (spar 1440,-!)
3. Bordeaux (Fr) – La Coruña (Sp), 1. – 5. Nov. 2024
Har du noensinne drømt om å seile gjennom det bølgende Atlanterhavet med vinden i håret og det majestetiske seilskipet Statsraad Lehmkuhl som din følgesvenn? Gjør drømmen til virkelighet på vårt spennende høsttokt over Bicayabukta!
Kampanjepris Voksen kr 5760,- (spar 1440,-!) Kampanjepris ungdom 12-25 år: kr 4610,- (spar 1150,-!)
4. La Coruña (Sp) – Dublin (IE) , 8. – 14. nov. 2024
Kast loss og bli med på den ultimate høstseilasen fra Spania til Irland – et ekte «vikingtokt» i vesterled!
Kampanjepris Voksen kr 8640,- (spar 2160,-!). Kampanjepris ungdom 12-25 år: kr 6910,- (spar 1730,-!)
5. Dublin (IE) – Bergen 17. – 23. nov. 2024
Bli med på en eventyrlig seilas i vikingenes kjølvann! Den første delen av seilasen fra Dublin til Bergen blir en eventyrlig reise opp gjennom Irskesjøen mellom Irland og Storbritannia. Farvannet er rikt på maritim historie med en fantastisk vakker, barsk natur og gode muligheter for fin seilas. Når vi passerer Stornoway på Hebridene går vi ut i Nord-Atlanteren for den siste spennende etappen over Nordsjøen mot Bergen!
Kampanjepris voksen kr 8640,- (spar 2160,-!) Kampanjepris ungdom 12-25 år: kr 6910,- (spar 1730,-!)


Å stå ute på dekk på en 109 år gammel seilskute og skue utover havets endeløse horisont til lyden av seil, tauverk og bølger er en mektig og flott opplevelse! En må nesten oppleve det selv for å fullt ut forstå det! Foto: Malin Kvamme

Vi seiler sammen
Felles for alle seiltokt med Lehmkuhl er at alle om bord blir et stort fellesskap, der vi seiler og drifter den store skuta sammen. På havet deler vi på det meste, og derfor blir samholdet og stemningen helt spesiell! Et seiltokt sitter i kroppen lenge etter at en går i land. En er ikke helt den samme, etter et tokt med Lehmkuhl!

Felles innsats må til for å håndtere seilene! Foto: Malin Kvamme

Et trygt og sikkert skip
Uansett værforhold kan du føle deg trygg på Statsraad Lehmkuhl. Sikkerheten kommer alltid først om bord. Lehmkuhl er en av verdens største seilskuter i drift året rundt, og er bygget for å seile på åpent hav. Hun er testet utallige ganger i røffe farvann, blant annet på årlige vintertokt over Nord-Atlanteren. Solid skipskonstruksjon, avansert navigasjonsutstyr, omfattende oppgraderinger og vedlikehold og en dyktig besetning gjør Statsraad Lehmkuhl til et meget trygt skip.

Statsraad Lehmkuhl er bygget for seilaser på åpent hav og er testet utallige ganger i røffe farvann. Her på tokt fra Nord-Amerika over Nord-Atlanteren.

Atlanterhavet er hjemsted for et variert sjø- og fugleliv. Er du heldig kan du observere både sjøfugl, delfiner og kanskje til og med hval underveis! 
Velkommen om bord til spennende høsttokt i 2024!

 

Les mer om livet om bord her!
Tilbake til toppen