Meny

Leie Statsraad Lehmkuhl

Statsraad Lehmkuhl tilbyr unike omgivelser for teambuilding, sosiale sammenkomster og seminar- og møtevirksomhet. Idylliske skjærgårdsturer, spennende seiltokt og historiske møtefasiliteter gir virksomheter enestående muligheter for å skape relasjoner og opplevelser helt utenom det vanlige. Statsraad Lehmkuhl kalles ofte "Bergens stolthet" og holdes i eksepsjonelt god stand. I slike omgivelser er alle type arrangementer garantert et virkelig løft. Velkommen om bord på Norges største og vakreste seilskip!

“Dette ærverdige skipet skaper flotte rammer for hvilket som helst arrangement, byr på en annerledes opplevelse og skiller seg ut. ” Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen

For informasjon om leiepriser, kontakt oss gjerne på på telefon: 55 30 17 00, eller på e-post, lehmkuhl@lehmkuhl.no.

LEIE SKIPET FOR SKJÆRGÅRDSTUR
En skjærgårdstur er en stemningsfull ramme rundt en sosial sammenkomst med kolleger og samarbeidspartnere. Her kan en nyte god mat, vakker sjøutsikt og frisk luft i ekstraordinære omgivelser. I skipets to barer tilbys et godt utvalg forfriskninger for salg. Turen varer vanligvis mellom fire og fem timer, og vi kan love en uforglemmelig kveld på fjorden for deg og ditt selskap.

Dersom en ikke ønsker å leie hele skipet eksklusivt, kan en kjøpe billetter til en av våre åpne fjordturer. Dette er en ideell løsning for mange små- og mellomstore bedrifter. En deltar da på turen sammen med de andre gjestene. Bestill billetter til våre åpne skjærgårdsturer her.

Servering, skjærgårdstur
Våre spesialiteter er sjømatbuffet og tapasmeny, men vårt dyktige byssepersonell kan etterkomme de fleste menyønsker. På grunn av gjeldene regelverk er det ikke mulig å ta om bord mat som ikke er tilberedt om bord. Et godt utvalg drikke er til salgs fra skipets to barer, det er en ute på stordekk og en under dekk. Buffeten anrettes i våre to romslige banjere under dekk, det vil si oppholdsrommene om bord. Ved godt vær foretrekker de fleste å nyte maten ute på dekk, hvor det er satt opp langbord med hvite duker. Vi får veldig gode tilbakemeldinger på maten om bord og våre hyggelige servitører sørger for at skipet er rent og ryddig til enhver tid. Til matallergikere tilbyr vi spesialtilpassede retter, etter nærmere avtale.

Kapasitet, skjærgårdstur
Skipet har en maks kapasitet på 350 gjester på fjordturer. Antall gjester på våre eksklusive, utleide turer er ofte mellom 150 og 250. Når maten serveres som en buffet, fordeler gjestene seg naturlig både ute og inne, uansett vær. Til sammen kan 250 personer sitte til bords samtidig ute på dekk ved godt vær. Dersom værgudene ikke spiller på lag, kan et solseil spennes over stordekk for å beskytte mot eventuelle dråper. Når solseilet kommer opp, reduseres plassen på stordekket. I de to banjerne under dekk kan en sitte til bords og nyte maten innendørs. Maks kapasitet i banjerne ved samlet felles bespisning er 200 personer. En blir imidldertid sjeldent sittende på samme sted hele turen, til det er det for mye spennende å se om bord. Som gjest har en tilgang til store deler av skipet og de fleste ønsker å benytte anledningen til å se seg litt om kring, slå av en prat med mannskapet eller bare nyte omgivelsene ved «rekka».

Musikalsk underholdning, skjærgårdstur
Vi anbefaler å leie inn et orkester som live bakgrunnsmusikk og underholdning for gjestene, det skaper alltid en flott stemning om bord. Vi har lang erfaring med ulike musikksjangre, og bistår gjerne med å formidle artister til turen.

For mer informasjon om leiepriser, meny, barliste, o.l., kontakt oss gjerne på på telefon: 55 30 17 00, eller på e-post, lehmkuhl@lehmkuhl.no.

En skjærgårdstur med Norges største og vakreste seilskip gir sommerfesten et garantert løft.

Det er to romslige banjere, oppholdsrom, under dekk. Maten serveres her, men mange velger å nyte maten ved langbord oppe på dekk.
Langbord og topp stemning på stordekk!

SEILTOKT SOM TEAMBUILDING
Å bygge et sterkt lag og en god bedriftskultur er viktigere enn noengang. Et seiltokt gir virksomheter en unik mulighet for å kombinere teambuilding med seilopplæring og felles naturopplevelser til sjøs. Her er alle like viktige, og uten felles innsats er det rett og slett ikke mulig å seile et skip av Lehmkuhls størrelse! Ute på havet forsvinner dessuten internettdekningen, og alt ligger til rette for å fokusere på felles opplevelser og arbeidsoppgaver.

På et tokt med Statsraad Lehmkuhl «mønstrer» man på som medseiler om bord. En trenger ingen tidligere erfaring med seiling for være medseiler. Vi er et opplæringsskip med lang erfaring, og vårt profesjonelle mannskap er vennlige og rutinerte i rollen som instruktører. De fleste «nykommere» blir raskt vant til å stå til rors, klatre i riggen og håndtere tauverk og seil. Mange setter pris på kunne utfordre seg selv i riggklatring, noe som skaper en god mestringsfølelse. I hengekøyer sover en trygt og godt, side om side med kolleger og venner. Å bytte ut sengen med hengekøye for noen netter er overraskende behagelig for mange, særlig ved høy sjø. Stemningen om bord er befriende ujålete. Fornuftige klær som tåler vær og vind, lagarbeid og unike felles opplevelser bidrar til et helt spesielt samhold blant medseilerne. En lærer hverandre, og også seg selv, bedre å kjenne på et seiltokt. Her skapes relasjoner og minner som en tar med seg resten av livet. For en virksomhet kan et slikt kollegialt fellesskap være svært verdifullt.

Servering, seiltokt
Det serveres 3 måltider daglig om bord; frokost, lunsj og middag. De som går nattevakter har også tilgang på enkel brødmat og pålegg. I tillegg serveres det «tre-kaffe» hver ettermiddag kl. 15:00. «Tre-kaffe» er en viktig tradisjon til sjøs. Da samles alle til en «fot i bakken» og hyggelig prat over en kaffekopp med «noko attåt», som regel hjemmelaget kake eller wienerbrød. Også mannskapet setter stor pris på denne sosiale pausen mellom lunsj og middag. Generelt får vi mange fine tilbakemeldinger på maten om bord, og det syns vi er svært gledelig. Det er alkoholforbud om bord når vi seiler.

For informasjon om leiepriser, kontakt oss gjerne på på telefon: 55 30 17 00, eller på e-post, lehmkuhl@lehmkuhl.no.


ARRANGEMENT VED KAI : MØTER, FOREDRAG og DEKKSARRANGEMENT
Stadig flere virksomheter ønsker å avholde sine samlinger i litt mer spesielle omgivelser enn et ordinært konferanserom eller møtelokale. Om bord på Statsraad Lehmkuhl kan vi tilby historiske og egnede lokaliteter for flere type arrangementer. Både i 2018 og i 2019 ligger skipet til kai i Arendal under Arendalsuka, og hver dag er skipet fullbooket med forskjellige seminarer og foredrag på ulike lokasjoner om bord. Om kvelden er vi en populær åpen «mingleplass» med langbord og bar på stordekk, i tillegg til utleide dekksarrangement.

Dette sier daglig leder i Maritime Bergen, Siv Remøy-Vangen, om erfaringene med Statsraad Lehmkuhl:
«Maritime Bergen leide i fjor Seilskipet Statsraad Lehmkuhl under Arendalsuka og brukte den som arrangementsarena. Statsraad Lehmkuhl er en nasjonal skatt med lang tradisjon og historie og det var en opplevelse å få chartrert skipet, og vi ser frem til gjentagelse i år. Gjennom uka brukte vi stordekket og de to banjerne til debatter, møter og seminar fra mandag til fredag. Vi kjørte parallelle sesjoner i alle lokalene, og alt fra logistikk rundt servering, til innsatsen fra skipets mannskap fungerte strålende. Det er gode muligheter for tilkobling av lyd, lys og bilde ved behov om bord og mannskapet yter alltid en fantastisk service og er løsningsorienterte! Det ærverdige skipet skaper flotte rammer for hvilket som helst arrangement, byr på en annerledes opplevelse og skiller seg ut.»

Kapasitet, arrangement ved kai
Vi kan tilby både utleie av lokale både utendørs på dekk og innendørs i to oppholdsrom (banjere) under dekk. Dersom en skal kombinere et seminar med bespisning, kan en avholde møtet i den ene av banjerne, for så å flytte seg utendørs og nyte måltidet på stordekk. Dersom været ikke spiller på lag, kan serveringen skje i den tilstøtende banjeren. De flotte omgivelsene om bord vil uansett bidra til å sette en ekstra spiss på arrangementet.

I våre to lokaler under dekk er det faste bord og benker. I tillegg kan vi sette opp stoler, slik at kapasiteten øker. For presentasjoner kan en rigge opp skjermer i det antall en ønsker. I banjerne har vi kapasitet til henholdsvis 160 personer og 80 personer. En kan kjøre parallelle sesjoner i disse to tilstøtende rommene, slik vi har erfaring med fra Arendalsuka.

Servering, arrangement ved kai
For servering og gjestekapasitet ved bespisning gjelder de samme forholdene som ved skjærgårdsturer.

For informasjon om leiepriser, kontakt oss gjerne på på telefon: 55 30 17 00, eller på e-post, lehmkuhl@lehmkuhl.no.


Seminar i banjerne med presentasjon på skjerm.

Paneldebatt på stordekk under Arendalsuka 2018.


På Statsraad Lehmkuhls stordekk får møtene en ekstra spiss. Her er det spent opp et solseil for å beskytte mot regn.

Statsraaden Bar & Reception
Like ved Statsraad Lehmkuhls faste kaiplass ved Bryggen i Bergen ligger vår egen Statsraaden Bar & Reception. Dette er en nyetablert bar med nydelig beliggenhet og store vinduer mot Byfjorden. Når solen skinner blir det fort fullt på uteserveringen, og mange stikker innom baren før eller etter en skjærgårdstur med skipet. Det avholdes en rekke konserter i baren, og den kan også i enkelte tilfeller leies ut til møter, presentasjoner og middagsselskaper. Ved matservering har vi avtale med faste, dyktige cateringleverandører. For mer informasjon, kontakt oss gjerne på på telefon: 55 30 17 00, eller på e-post, lehmkuhl@lehmkuhl.no.

Statraaden Bar & Reception har blitt en populær samlingsplass for konserter, møter og sosiale sammenkomster. Alt overskudd fra baren føres direkte tilbake til drift og bevaring av seilskipet Statsraad Lehmkuhl.

Tekst: Helene Spurkeland

Tilbake til toppen