Meny

Shantytokt til Shetland Folk Festival, 1.-7. mai

Shantytokt til Shetland Folk Festival, 1.-7. mai

A singing ship is a happy ship! Vi fortsetter braksuksessen med Shantytokt til Shetland Folk Festival. Lær å seile og synge ekte sjømannsviser på ferden over Nordsjøen! Vi ankommer Shetland syngende og blir en del av musikkfestivalen i Lerwick. Hoy!

BERGEN– LERWICK, SHETLAND(UK) – BERGEN
1. – 7. mai 2019
Kr 8400,- (over 25 år) inkl. måltider
Kr 6720,- (12-25 år) inkl. måltider

Bestill billetter til Shantytokt her!

Et Shantytokt er en unik reiseopplevelse, og passer for alle som er glad i sjø, sang og sosialt samspill! Her vil du bli kjent med masse hyggelige folk og samtidig lære både å seile og synge shanty. Mange av medseilerne blir venner for livet etter å ha delt opplevelser om bord.

Liv og Geir hadde aldri møtt hverandre før Shantytoktet i fjor, men ble raskt gode venner:


Shantytoktet går til vakre og vennlige Lerwick på Shetland.

Etter to innholdsrike døgn i Vesterled over Nordsjøen klapper vi syngende til kai i Lerwick og blir en del av folkemusikkfestivalen. Vel i havn skal vi kose oss med et yrende kultur- og musikkliv i to dager til ende. Det blir også holdt konserter om bord på Statsraad Lehmkuhl.

Konsertene på stordekk er populære, både blant medseilerne og lokalbefolkningen i Lerwick.

Bestill billetter til Shantytokt her!

Shetland folk Festival
Én gang i året sørger denne populære festivalen for at Shetlands eneste by fylles opp med tusenvis av musikkentusiaster fra mange land. Du kan oppleve store konserter i idrettshaller, eller stikke innom de lokale pubene, der både internasjonale og lokale musikere møtes til uformelle «jam-sessions» i lystig lag. Ikke sjeldent stemmer også medseilerene fra skipet i med en shanty eller to! Stemningen på disse uformelle pubkonsertene er helt spesiell, og kan anbefales til alle som er glad i god musikk og gode folk!


Masse gode musikkopplevelser på Shetland Folk Festival!

Billetter til konserter bestilles på Shetland Folk Festivals egne nettsider:
Lenke til Shetland Folk Festivals billettbestilling

Hjem igjen
Full av gode inntrykk setter vi seil mot Bergen igjen. Nå skal det seiles! Du kan utfordre seg selv ved å klatre i riggen, hvis du vil. Alle går firetimers vakter 2 ganger i døgnet, sammen med sine faste lagkamerater. Vaktene innebærer bl.a. at du står til rors og styrer skipet, holder utkikk og går brannvakter. Å heise opp til to tusen kvadratmeter med seil er tungt, men veldig moro! Og den jobben gjør du side om side med dine medseilerne. Uten dere er det faktisk ikke mulig å seile skipet! Og naturopplevelsen du får om bord på et seilskip er helt spesiell. For ute på havet, når motoren slås av og den eneste lyden du hører er vinden i seilene og havets dønninger – den er rett og slett magisk.


Å seile et stort skip som Statsraad Lehmkuhl er en flott opplevelse!

Om natten sover du trygt i hengekøyer, side om side med lagkameratene, slik sjøfolk har gjort på Statsraaden i mer enn 100 år. De aller fleste opplever denne formen for hvile som svært avslappende. Særlig hvis det er høy sjø, fungerer hengekøyen som en gyro og tar av for sjøgangen.

Les mer om å være medseiler på tokt her!

Syngende i masten
Det heter fra gamle dager at «A singing ship is a happy ship». Shanty var sjøfolkets arbeidssanger som skulle inspirere til maksimal innsats. Vår egen direktør, Haakon Vatle, er fast shanty-intstruktør om bord. Vatle har Norges eneste mastergrad i shanty, så her er du garantert god undervisning og topp stemning!

Shantyintruktør Haakon Vatle sørger for taktfast og kraftfull sang på stordekk.

Med taktfaste rytmer og felles sang skulle også ankomsten til havnene fra gammelt av markeres med høylytt sang. En kraftfull shanty fra mannskapet viste alle at på dette skipet var det godt å være! Vi avslutter alltid disse toktene og innseilingen til Bergen med stolte medseilere som står i mastene og synger shanty for full hals! Kun en sjelden gang, når været er svært dårlig, må vi stå over dette høydepunktet. Mange av medseilerne sier i etterkant at akkurat disse inntrykkene er noe av det de husker aller best fra toktet. Og mange kommer tilbake, år etter år, for å oppleve den magiske stemningen og knytte nye vennskapsbånd på shantytokt med Statsraad Lehmkuhl. Vi kan ikke love deg godt vær over Nordsjøen, men vi kan garantere at denne turen, den glemmer du aldri!

Alle snakker om kvalitetstid. Om bord på Statsraad Lehmkuhl er det akkurat det du får!

Bestill billetter til Shantytokt her!

Alle mellom 15 og 18 år som har tilknytning til Vestlandet, kan søke om toktstipend hos oss. Klikk her for å søke!

12-25 år: Kr 6720,- inkl måltider
Over 25 år: Kr 8400,- inkl. måltider

Avgang Bergen onsdag 1. mai kl. 16:00
Ankomst Shetland fredag 3. mai kl. 09:00

Avgang Shetland søndag 5. mai kl. 09:00
Ankomst Bergen tirsdag 7. mai kl. 10:00

Billetter til konserter kjøpes på Shetland Folk Festivals egne nettsider:
Bestill billetter til musikkfestivalen her.

“Det er ikke minst folkene en treffer som blir det viktigste på en sånn tur.” Liv, medseiler på Shantytokt
Tilbake til toppen