Meny

Statsraad Lehmkuhls seiltokt i 2019

Statsraad Lehmkuhls seiltokt i 2019

Bli med Statsraad Lehmkuhl på spennende seilopplevelser i 2019! I år drar vi blant annet på Whiskytokt til Orknøyene, vi går for seier i Tall Ships Races over Skagerrak, jakter på skiopplevelser i Rosendalsalpene og synger oss over Nordsjøen på Shantytokt til Shetland! Ingen erfaring med seiling? Ikke noe problem, vi er et opplæringsskip og elsker å lære folk å seile! I løpet av kort tid håndterer du tauverk og seil som en ekte sjøulk!

Ski & Sail til Rosendalsalpene
BERGEN – ROSENDAL – BERGEN, 11.-14.april 2019

Vakre Hardanger venter! På Ski & Sail blir også artisten Daniel Kvammen med og holder eksklusiv konsert om bord! Vi kaster loss fra Bergen torsdag kveld og ankrer opp i et vårpyntet Rosendal neste morgen. Turer med guide, eller toppturer på egen hånd, valget er ditt! «Aftersea» med god drikke og rause måltider i gode venners lag runder av kveldene på stordekk. I hengekøyen sover du trygt og godt hele helgen. Er du en skielsker som ennå ikke har opplevd magien i Rosendalsalpene? Grip sjansen nå! Med toktstipend kan du få opp til 40% avslag på billettprisen!
Kr 4850,- (over 25 år) / Kr 3880,- (mellom 18 og 25 år) inkl. måltider. 18 års aldersgrense. Bestill billetter til Ski & Sail her!

Er du mellom 15 og 25 år, og har tilknytning til Vestlandet? Søk om toktstipend her!
Rosendalsalpene i Hardanger stuper ned i irrgrønne fjorder og tilbyr over 1000 høydemeter med stigning og utforkjøring i verdensklasse!

Les mer hvordan det er å være medseiler på tokt her!

Shantytokt fra Bergen til Shetland Folk Festival (UK)
BERGEN – LERWICK, SHETLAND – BERGEN, 1. – 7. mai 2019

Vi fortsetter braksuksessen med Shantytokt til Shetland Folk Festival! På dette toktet kan du lære å både seile og synge ekte sjømannsviser! Shantyintruktør er ingen ringere enn vår egen direktør, Haakon Vatle. Vatle har Norges eneste mastergrad i shanty, så her er du garantert god undervisning og topp stemning! Etter innholdsrike døgn over Nordsjøen ankommer vi Shetland syngende og blir en del av musikkfestivalen i koselige Lerwick. I to døgn skal vi hygge oss med et yrende pub- og musikkliv og hyggelige opplevelser i land, før vi drar tilbake til Norge.
Kr 8400,- (over 25 år) / Kr 6720,- (12-25 år) inkl. måltider. Bestill billetter til Shantytokt her!

Shantyinstruktør og direktør i Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl, Haakon Vatle, sørger for at alle stemmer i med kraftfull sang. Topp stemning garantert!

Pinsetokt til Shetland (UK)
BERGEN – LERWICK, SHETLAND – BERGEN, 6.–11. juni 2019

Hva med å ta med deg noen du er glad i og gå om bord på Norges største seilskip i pinsen? Legge fra seg mobiltelefonen og oppleve noe helt nytt sammen med dine kjære? Å dra på tokt med Statsraad Lehmkuhl er en veldig sosial og hyggelig opplevelse. Mange familier benytter feriedagene til å reise sammen, på tvers av generasjoner. Naturen på Shetland er fantastisk; røff, vill og vakker og verdt et besøk i seg selv!
Kr 7000,- (over 25 år) / Kr 5600,- (12-25 år) inkl. måltider. Bestill billetter til Pinsetokt her!

Pinsetoktet går til vakre Lerwick på Shetlandsøyene i starten av juni.

Whiskytokt fra Bergen til Kirkwall, Orknøyene (UK) – NYHET!
BERGEN – KIRKWALL, ORKNØYENE – BERGEN, 22.–28. juni 2019

For første gang inviterer vi til en spennende tur til Kirkwall med omvisning på det prisbelønte destilleriet Highland Park! Opplev Orknøyenes fantastiske natur, rike historie og verdensberømte maltwhisky i selskap med både kjennere og entusiaster. Turen passer både for whisky-interesserte og alle som ønsker å følge i vikingenes fotspor i Vesterled over Nordsjøen. Prøvesmaking og foredrag om bord i Kirkwall (tilleggsbestilling kr 200,-). Velkommen om bord til en spennende, opplevelsesrik og smakfull reise, vi lover at denne turen, den glemmer du aldri!
Kr 8400,- (over 25 år)/ Kr 6720,- (20-25 år) inkl. måltider. 20 års aldersgrense. Bestill billetter til Whiskytoktet her!

På Whiskytoktet er omvisning på berømte Highland Park inkludert i billetten, en rundtur som avsluttes med «a wee dram or two».

Tredagerstokt med spektakulær innseiling til Aalborg (DK)
BERGEN – AALBORG, DANMARK, 29. juni–2. juli 2019

Glem Danskebåten og ferje til Hirtshals! Vi tar deg til deilige Danmark og tilbyr tre døgn med herlige naturopplevelser, kameratskap og seiltrening på kjøpet. Syngende fra mastene sørger vi for en spektakulær entré når vi seiler inn til Aalborg som en del av det offisielle kulturprogrammet til Tall Ships Races! I Aalborg venter en tredagers marin folkefest og starten på Tall Ships-regatten. Dette blir en Danmarkstur for minneboken!
Kr 4200,- / Kr 3360,- (12-25 år) inkl. måltider. Bestill billetter til Aalborgtoktet her!

En bedre måte å dra til «Deilige Danmark» på, skal en lete lenge etter! Foto: R. Sibley

Er du mellom 15 og 25 år, og har tilknytning til Vestlandet? Søk om toktstipend her!

The Tall Ships Races (TSR)
The Tall Ships Races er en stor internasjonal regatta som samler seilskip og entusiaster fra hele verden. Her møter du hyggelige folk fra mange ulike nasjoner, mange av dem mellom 15 og 25 år. Filosofien bak Tall Ships er å lære unge mennesker å seile og knytte vennskapsbånd over landegrenser, så her trekker alle i samme retning, uansett alder og forkunnskaper. Du blir en del av et sammensveiset lag som vil gi deg venner for livet. I havnene kan du overnatte om bord på skipet og delta i det yrende folkelivet under festivalene (kr 600,- inkl. frokost pr. natt). Og det beste, eller verste, av alt: Ingen internett til havs! Kun ekte folk og ekte opplevelser! Hoy!

Tall Ships Races – 1. etappe
AALBORG, DANMARK – FREDRIKSTAD, 6.–11. juli 2019

Startskuddet går for årets marine høydepunkt! I konkurranse med 75 andre seilskip fra hele verden setter vi kursen mot Fredrikstad, som er neste vertshavn. To tusen kvadratmeter med seil skal sørge for at vi kommer først over målstreken, så her teller hver enkelt sin innsats! Heldigvis blir det også god tid til å slappe av og nyte havet, slå av en prat med andre medseilere og kose seg med den gode maten om bord. Vi seiler skuta sammen, vi går vakter sammen og vi sover side om side i hengekøyer, slik sjøfolk har gjort i århundrer.
Kr 7000,- (over 25 år) / Kr 5600,- (15-25 år) inkl. måltider. 15 års aldersgrense. Bestill billetter til 1.etappe TSR, Aalborg-Fredrikstad her!
Seiling, samhold og samarbeid i The Tall Ships Races

Tall Ships Races – 2. etappe: Cruise in Company / Vennskapsetappen
FREDRIKSTAD – BERGEN, 14.–21. juli 2019

På Cruise in Company-etappen konkurrerer ikke skipene mot hverandre, her står vennskap, seilopplæring og samhold i fokus. Skipene står fritt til å velge sin egen seilingsrute, og på seilasen mot Vestlandet stikker vi innom ulike gjestehavner, i selskap med andre skip. Målet er å seile deler av strekningen sammen med de to andre norske skipene i TSR, Christian Radich og Sørlandet! I gjestehavnene blir det tilrettelagte aktiviteter for medseilerne, både om bord på skipene og på land. Etter syv innholdsrike døgn langs Norskekysten ankommer vi Bergen, Statsraadens hjemby, på spektakulært vis: Med syngende medseilere i mastene leder vi de andre skipene inn mot Bryggen, til jubel fra tusenvis av fremmøtte på land!
Kr 10850,- (over 25 år) / Kr 8680,- (15-25 år). 15 års aldersgrense. Bestill billetter til 2. etappe i TSR, Bergen-Fredrikstad her!

Ankomsten til Bergen blir grandios, idet Statsraad Lehmkuhl leder de andre skipene inn mot Bryggen. Bildet er fra Tall Ships Races i 2014.

Tall Ships Races – 3. etappe
BERGEN – AARHUS (DK), 24. juli–1. august 2019

Den tredje og siste etappen fra Bergen til Aarhus blir spennende og fartsfylt. I åtte døgn skal vi seile om kapp med de beste skipene i verden, mens vi koser oss med alle de ulike naturopplevelsene som havet byr på. Statsraad Lehmkuhl deltar i klassen for de største seilskipene og har en lang merittliste med 1.plasser. I årets ragatta satser vi selvsagt på å opprettholde den gode statistikken, så dette blir en artig seilas! I Aarhus venter en tredagers maritim folkefest!
Kr 11200,- (over 25 år) /Kr 8960,- (15-25 år) inkl. måltider. 15 års aldersgrense. Bestill billetter til 3. etappe TSR, Bergen-Aarhus, her!

I Aarhus venter en marin folkefest, der kulturopplevelsene står i kø!

Tredagerstokt fra Aarhus (DK)
AARHUS (DK) – BERGEN, 4.–7.august 2019

Den miljøvennlige returen fra Danmark! Glem alt om overfylte flyplasser og karbonavtrykk, vi får deg trygt hjem på en bærekraftig måte: Nesten 70% av alle tokt med Statsraad Lehmkuhl hvert år skjer under seil, med vindkraft som fremdriftsmiddel. Og selv om Tall Ships Races er over, er vi definitivt ikke ferdig med å seile! På dette korte, men opplevelsesrike eventyret kommer du tett på havet over Skagerrak og får unike naturopplevelser sammen med hyggelige medseilere.
Kr 4200,- (over 25 år) / Kr 3360,- (12-25 år) inkl. måltider. Bestill billetter til tredagerstokt, Aarhus-Bergen, her!

Seilene på Statsraad Lehmkuhl settes på samme måte som det har vært gjort siden skipet ble bygget i 1914: med rå håndmakt og felles innsats!

Alle snakker om kvalitetstid. På seiltokt med Statsraad Lehmkuhl er det akkurat det du får!

Les mer om å være medseiler på tokt her!

Mellom 15 og 25 år, og har tilknytning til Vestlandet? Søk om toktstipend her!

Tekst: Helene Spurkeland

Tilbake til toppen