Meny

Whiskytokt til Kirkwall, Orknøyene – NYHET!

Whiskytokt til Kirkwall, Orknøyene – NYHET!

Seil med oss til de sagnomsuste vikingøyene og omvisning på berømte Highland Park!

For aller første gang inviterer vi til et spennende seiltokt til Kirkwall, med omvisning på det prisbelønte destilleriet Highland Park! Opplev Orknøyenes fantastiske natur, rike historie og verdensberømte maltwhisky i selskap med både kjennere og entusiaster. En trenger ingen seilerfaring, og turen passer både for whisky-interesserte og alle som ønsker å seile i vikingenes fotspor i Vesterled over Nordsjøen. Det blir også en prøvesmaking med foredrag om bord på skipet med Martin Markvardsen fra Highland Park. Whiskytoktet arrangeres i samarbeid med The Tasting Room.

Pris 20-25 år: kr 6720. Pris (over 25 år): kr 8400. 20 års aldersgrense.
Måltider er inkludert; frokost, lunsj og middag, samt nattmat til vaktlagene.
Avgang Bergen: lørdag 22.juni, ankomst Kirkwall: mandag 24.juni.
To innholdsrike døgn i Kirkwall. Inkludert i billettprisen er en omvisning på Highland Park. Prøvesmaking og foredrag på Statsraad Lehmkuhl: 200 kr (tilleggsbestilling)
Avgang Kirkwall: onsdag 26.juni, ankomst Bergen: fredag 28.juni.

Bestill billetter her

Omvisning på Highland Park og prøvesmaking på skipet
Skottland er verdensberømt for sin whisky, og på Orknøyene har en gjennom århundrene utviklet en helt særegen single malt-variant. Dette kan du lære mer om på en guidet omvisning gjennom det kjente og ærverdige destilleriet Highland Park, en tur som avsluttes med «a wee dram or two». I samarbeid med Highland Park arrangerer vi også prøvesmaking og foredrag om bord på skipet med Senior Brand Ambassador Martin Markvardsen (tilleggsbestilling). 

Ombord på Statsraad Lehmkuhl blir det prøvesmaking og foredrag med Senior Brand Ambassador Martin Markvardsen fra Highland Park

Er du mellom 20 og 25 år, og har tilknytning til Vestlandet? Søk om stipend til toktet her!


Omvisning på «HP», produsent av verdensberømt skotsk singel malt-whisky
Natur og sjømannskap
Seiltoktet i vikingenes fotspor byr også på mange andre flotte opplevelser! Turen over Nordsjøen tar to døgn, hver vei. Du kommer du tett på havets storslagne natur om bord på Norges største seilskip. Inndelt i vaktlag står du til rors, sover i hengkøye og setter seil, side om side med medseilerne og mannskap. Mange får størst «kick» av å klatre høyt opp i riggen, men trives du best med beina på dekk, er det selvsagt helt ok! Uten internettdekning på havet blir det også god tid til å slappe av, nyte den gode maten og slå av en prat med de andre. Med på turen blir både whiskyentusiaster og kjennere, så her er det duket for mange nye og hyggelige bekjentskaper. Les mer livet om bord på seiltokt her!


En trenger ingen forkunnskaper eller erfaring med seiling for å bli med på tokt!

Bestill billetter her

Vakre og historiske Orknøyene
To dager til havs er en forfriskende oppladning til oppholdet i Kirkwall. Orknøyenes ville og vakre grønne landskap tar nesten pusten fra en med sin røffe, særegne skjønnhet. Foretrekker en historie fremfor whisky er mulighetene også mange. Her bugner det av ruiner og historiske slott og bygninger, med den ærverdige St. Magnus-katedralen fra 1137 som en av de mest kjente. Med leiebil kan en lett utforske flere av de titalls øyene som hører til regionen.
Vilt og vakkert på Orknøyene

Kirkwall
Kirkwall ligger på øya Mainland og er en sjarmerende og historisk by med om lag 7000 innbyggere. Det rike publivet, ofte med live musikk, byr på mange hyggelige og sosiale opplevelser i selskap med både medseilere og lokalbefolkningen. Et forholdsvis lite nettverk av gater gjør at en raskt får oversikten, og en kan velge mellom mange ulike restauranter, museer og butikker. Her kan en også shoppe med seg noen av Kirkwalls signaturprodukter som, i tillegg til whisky, inkluderer blant annet kashmir og skotsk håndverk. Det er mye spennende og historisk arkitektur i Kirkwall, som den største byen og administrasjonssenter på øygruppen.

Kirkwall, Orknøyene

Arven etter vikingene
Som nordmann føler en seg svært velkommen på Orknøyene. Allerede på 700-tallet dukket de første nordmennene opp her, og i 875 annekterte Harald Hårfagre både Orknøyene og Shetlandsøyene. Dette dynastiet ble styrt nesten uavbrutt av norske vikingjarler i 600 år, og den norrøne kulturen og historien er fortsatt viktig del av folks identitet. På en rusletur gatelangs i Kirkwall finner man gater oppkalt etter både vikingkonger og vårt nåværende norske kongepar. Mange «orcadians», som de innfødte kaller seg, forteller om sterkere bånd til Norge enn til Skottland og Storbritannia.

Mange spennende ruiner å urforske i Kirkwall

Hjem igjen
Etter to begivenhetsrike døgn i Kirkwall vender vi skipet hjem mot Norge. Nå er det ekstra gøy å seile, fordi vi lærte mye på turen mot Skottland! Sammen skal vi sette to tusen kvadratmeter seil ved hjelp av håndkraft! Opplevelsen av lagarbeid og livet om bord skaper minner som varer. Vi lover deg at denne turen, den glemmer du aldri!

Lenke til Highland Parks hjemmeside finner du her.

Informasjon om Whiskytoktet:
Pris 20-25 år: kr 6720. Pris (over 25 år): kr 8400.
Billetten inkluderer 3 måltider; frokost, lunsj og middag, samt nattmat til vaktlagene.

Les mer livet om bord på seiltokt her!

Avgang Bergen: Lørdag 22.juni, kl. 12:00
Ankomst Kirkwall: Mandag 24.juni, kl. 18:00
Avgang Kirkwall: Onsdag 26.juni, kl 16:00
Ankomst Bergen: Fredag 28.juni, kl. 16:00
Ombordstigning senest to timer før avgang.
20 års aldersgrense.
Omvisning på Highland Park er inkludert i prisen. Prøvesmaking og foredrag på skipet 25.juni: 200 kr.

Klikk her for å bestille billetter

Er du mellom 20 og 25 år, og har tilknytning til Vestlandet? Søk om stipend til toktet her!

Velkommen om bord til en spennende, opplevelsesrik og smakfull reise!

Tilbake til toppen