Meny

Seiltokt i 2020

 • EN
 • Seiltokt i 2020

  Bli med på seiltokt til spennende destinasjoner i 2020! Vi besøker fantastiske byer i Portugal, Spania, Frankrike, Nederland, Tyskland og Storbritannia. Som eneste norske store seilskip deltar Statsraad Lehmkuhl på Tall Ships Races i Sør-Europa - en unik mulighet til å kombinere seiling og soling! Med vindkraft som viktigste fremdrift er et seiltokt en svært miljøvennlig reisemåte. Velg en grønn, aktiv og grensesprengende ferie i 2020! Alle kan seile med oss, vi garanterer unike opplevelser og minner for livet!

  «Fantastisk båt og mannskap, jeg vil absolutt anbefale et tokt til alle som liker en aktiv ferie og kvalitetstid sammen med likesinnede. » Caspar Christie, medseiler sommeren 2019


  Shantytokt: Bergen-Lerwick, Shetland -Bergen, 29. april-5. mai. NB: FÅ BILLETTER!

  A singing ship is a happy ship! Lær å seile og synge ekte sjømannsviser i Vesterled til «vikingøyene» på Shetland! Etter en spennende og lærerik seilas over Nordsjøen klapper vi syngende til kai i Lerwick, og blir en del av Shetland Folk Festival i to hyggelige døgn. NB: Få billetter!
  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM SHANTYTOKTET.


  Pinsetokt: Bergen- Lerwick, Shetland – Bergen, 28. mai-2.juni

  Velkommen om bord til mobilfri sone og fellesskap på tvers av generasjoner! Denne tradisjonsrike, årlige seilasen er svært populær blant medseilere i alle aldre. Mange benytter feriedagene til å ta med seg barn og barnebarn på en spennende opplevelse til de vakre Shetlandsøyene. Uten internettdekning til havs blir mobiltelefonene lagt bort – og de fine øyeblikkene står i kø!
  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM PINSETOKTET!

  Bergen – Lisboa (PT), 21. juni-2. juli 2020

  Seil til «Syden» med Statsraad Lehmkuhl – en unik mulighet til å kombinere seiling og soling! Vi kaster loss fra Bergen og setter seil mot solfylte Sør-Europa og The Tall Ship Races. Denne magiske ferden går over Nordsjøen, gjennom Den engelske kanal og over den sagnomsuste Biscayabukten mot Portugal. I 11 døgn seiler vi ute på havet, og jo lengre sør vi reiser, desto varmere blir det, (husk solkrem!) Uten internettdekning finner skipet og menneskene sin egen rytme ute på havet og fine relasjoner skapes. I Lisboa venter et yrende folkeliv og starten på årets Tall Ships Races!
  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM BERGEN-LISBOA!

  The Tall Ships Races: Lisboa (PT) –Cadiz (ES), 5.-9. juli 2020. NB: FÅ BILLETTER!

  Første etappe i årets store seilregatta starter fra Lisboa og tar oss til nydelige Cádiz i Spania. Statsraad Lehmkuhl er det eneste store norske seilskipet som deltar i årets Tall Ships Races, og du er garantert masse fart og spenning når vi skal konkurrere med de raskeste seilskipene i verden! I et varmt og deilig klima kan du nyte havet og lære å seile, i samspill med andre eventyrlystne mennesker fra hele verden! Som medseiler blir du en viktig del av mannskapet – ja, uten felles innsats er det faktisk ikke mulig å seile et så stort skip som Statsraad Lehmkuhl! Destinasjonen Cadiz er en av verdens eldste havnebyer og kalles også “Lille Havana”, på grunn av sitt frodige folkeliv.
  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM LISBOA-CADIZ!

  Tall Ships Races: Cadiz (ES) – La Coruña (ES), 12.-24. juli 2020

  Andre etappe i Tall Ships Races 2020 blir en helt spesiell reise:  Den starter som et fartsfylt kappløp, men går så direkte over i en «Cruise in Company»-etappe, der fokus flyttes over på seilopplæring, vennskap  og sosiale opplevelser. Reisen fra Cadiz til La Coruña, begge i Spania, varer i hele tolv nydelige døgn og gir deg både fart og spenneig, og rolige dager på dekk under solen. I et varmt og deilig klima stikker vi innom hyggelige gjestehavner på veien, og av Statsraad Lehmkuhls erfarne og vennlige mannskap lærer du å seile et stort seilskip. Om bord skapes minner og vennskap for livet, i et ungt og internasjonalt miljø. Dette blir et eventyr!
  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM CADIZ – LA CORUNA!
  På dette toktet kan ungdom mellom 15 og 25 år søke om toktstipend, klikk her for å lese mer om stipendordningen!

  Tall Ships Races: La Coruña (ES) – Dunkirk (FR), 27. juli – 6. august 2020

  På den spennende tredje og siste etappen i Tall Ships Races seiler vi fra den spanske byen A Coruña og setter kursen mot Dunkirk i Frankrike. Her skal det konkurreres mot de raskeste store seilskipene i verden – og vi går som alltid for nok en seier for Statsraad Lehmkuhl! Men livet om bord er så mye mer enn bare selve regattaen. I et varmt og herlig klima har vi hele ti dager til å lære å seile, knytte vennskapsbånd med de andre medseilerne og kose oss med god mat og nydelige naturopplevelser til havs. I Dunkirk blir vi en del av den grandiose finalen på årets store spennende regatta, The Tall Ships Races 2020. Splitte min bramseil – dette gleder vi oss til!
  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM LA CORUNA – DUNKIRK!
  På dette toktet kan ungdom mellom 15 og 25 år søke om toktstipend, klikk her for å lese mer om stipendordningen!


  Dunkirk (FR) – Ijmuiden (NL), 9.-11. august 2020

  Etter vel overstått Tall Ships er vi klar for nye eventyr i Europa! Fra Dunkirk i Frankrike starter vi en kort, men herlig seilas gjennom den engelske kanal mot Ijmuiden i Nederland, like utenfor Amsterdam. Målet er Sail Amsterdam-festivalen, en av verdens mest populære seilskipfestivaler og årets høydepunkt for alle som er glad i i vakre seilskuter og yrende folkeliv. Her samles seilskuter fra hele verden, og Statsraad Lehmkuhl er invitert spesielt av Sail Amsterdam til å delta på festivalen. Siden skipet er leid av Sail Amsterdam, må våre medseilere gå i land i Ijmuiden, men herfra er det enkelt å ta seg de siste kilometerene inn til Amsterdam. Vårt staselige skip vekker oppsikt i alle havnene vi besøker, og hun holdes i eksepsjonelt god stand av mannskapet. Velkommen om bord!
  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM DUNKIRK-IJMUIDEN!

  Amsterdam (NL) – Bremerhaven (DE), 16.-19. august 2020

  På denne korte, men opplevelsesrike seilasen fra vakre Amsterdam seiler vi fra én storby til en annen, nærmere bestemt til nydelige Bremerhaven i Tyskland. I tre dager får du seiltrening av vårt erfarne og hyggelige mannskap og flotte naturopplevelser til havs. I Tyskland venter nok en stor festival, Sail Bremerhaven. Dette er en av verdens største seilskutefestivaler, og gir unike muligheter til å ta vakre seilskip fra hele verden i nærmere øyesyn.
  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM AMSTERDAM-BREMERHAVEN

  Bremerhaven (DE) – Bergen, 23.-26. august 2020

  Sommeren er på hell og det er på tide å seile hjemover. Og hva er vel en mer miljøvennlig returreise enn en som drives frem av vindkraft? En finere og grønnere måte å dra til Norge på, finnes ikke! Kan en lære å seile i løpet av tre dager? Ja, sier vi! Og få unike opplevelser til havs sammen med hyggelige medseilere? Det stemmer også! Vi seiler hjem med vindkraft og felles innsats. Havet venter – velkommen om bord!
  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM BREMERHAVEN-BERGEN!

  Velkommen om bord på Norges største, vakreste og mest miljøvennlige seilskip!

  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM LIVET SOM MEDSEILER PÅ STATSRAAD LEHMKUHL!

  Tilbake til toppen