Meny

Årets spennende seiltokt!

 • EN
 • Årets spennende seiltokt!

  Bli med på seiltokt til spennende destinasjoner i 2020! Vi besøker fantastiske byer i Portugal, Spania, Frankrike, Nederland, Tyskland og Storbritannia. Som eneste norske store seilskip deltar Statsraad Lehmkuhl på Tall Ships Races i Sør-Europa - en unik mulighet til å kombinere seiling og soling. Med vindkraft som viktigste fremdrift er et seiltokt en svært miljøvennlig reisemåte. Ungdom mellom 15 og 25 år kan søke om toktstipend til Tall Ships-etappen Cadiz-La Coruna og få dekket opp til 30% av billettprisen. Velg en miljøvennlig, sosial, aktiv og grensesprengende reiseopplevelse i 2020! Vi garanterer unike øyeblikk og minner for livet. Velkommen om bord!

  «Fantastisk båt og mannskap, jeg vil absolutt anbefale et tokt til alle som liker en aktiv ferie og kvalitetstid sammen med likesinnede. » Caspar Christie, medseiler sommeren 2019

  Shantytokt: Bergen-Lerwick, Shetland -Bergen, 29. april-5. mai – UTSOLGT!

  Pinsetokt: Bergen- Lerwick, Shetland – Bergen, 28. mai-2.juni – UTSOLGT!

  Bergen – Lisboa (PT): 21. juni-2. juli – UTSOLGT!

  The Tall Ships Races: Lisboa (PT) –Cadiz (ES), 5.-9. juli 2020 – UTSOLGT!

  Tall Ships Races: Cadiz (ES) – La Coruña (ES), 12.-24. juli – FÅ BILLETTER!

  Toktstipend: Ungdom mellom 15 og 25 år kan søke om stipend til denne etappen: Les mer om toktstipend her!
  Andre etappe i Tall Ships Races 2020 blir en helt spesiell reise: Den starter som et fartsfylt kappløp, men går så direkte over i en «Cruise in Company»-etappe, der fokus flyttes over på seilopplæring, vennskap  og sosiale opplevelser. Reisen fra Cadiz til La Coruña, begge i Spania, varer i hele tolv nydelige døgn og gir deg både fart og spenning – og rolige dager på dekk under solen (Husk solkrem!). I et varmt og deilig klima stikker vi innom hyggelige gjestehavner på veien, og av Statsraad Lehmkuhls erfarne og vennlige mannskap lærer du å seile et stort seilskip. Om bord skapes minner og vennskap for livet, i et ungt og internasjonalt miljø. Velkommen om bord, dette blir et eventyr!
  Les mer om Cadiz-La Coruna her!

  Tall Ships Races: La Coruña (ES) – Dunkirk (FR), 27. juli – 6. aug – UTSOLGT!

  Dunkirk (FR) – Ijmuiden (NL), 9.-11. august 2020

  Etter vel overstått Tall Ships er vi klar for nye eventyr i Europa! Fra Dunkirk i Frankrike starter vi en kort, men herlig seilas gjennom den engelske kanal mot Ijmuiden i Nederland, like utenfor Amsterdam. Målet er Sail Amsterdam-festivalen, en av verdens mest populære seilskipfestivaler og årets høydepunkt for alle som er glad i i vakre seilskuter og yrende folkeliv. Her samles seilskuter fra hele verden, og Statsraad Lehmkuhl er invitert spesielt av Sail Amsterdam til å delta på festivalen. Siden skipet er leid av Sail Amsterdam, må våre medseilere gå i land i Ijmuiden, men herfra er det enkelt å ta seg de siste kilometerene inn til Amsterdam. Vårt staselige skip vekker oppsikt i alle havnene vi besøker, og hun holdes i eksepsjonelt god stand av mannskapet. Velkommen om bord!
  Les mer om Dunkirk-Ijmuiden her!

  Amsterdam (NL) – Bremerhaven (DE), 16.-19. august 2020

  På denne korte, men opplevelsesrike seilasen fra vakre Amsterdam seiler vi fra én storby til en annen, nærmere bestemt til nydelige Bremerhaven i Tyskland. I tre dager får du seiltrening av vårt erfarne og hyggelige mannskap og flotte naturopplevelser til havs. I Tyskland venter nok en stor festival, Sail Bremerhaven. Dette er en av verdens største seilskutefestivaler, og gir unike muligheter til å ta vakre seilskip fra hele verden i nærmere øyesyn.
  Les mer om Amsterdam-Bremerhaven her!

  Bremerhaven (DE) – Bergen, 23.-26. august 2020

  Etter en opplevelsesrik sommer legger vi fra kai i Bremerhaven og setter seil mot nord. Og heldigvis har vi ennå noen dager med seiling før vi når hjemmehavnen i Bergen. I tre døgn skal vi kose oss til havs med seilopplæring, sjøvakter god mat og nye vennskap. Og hva er vel en mer miljøvennlig hjemreise enn en som drives frem av vindkraft? En finere og grønnere måte å dra til Norge på finnes ikke! Kan en lære å seile i løpet av tre dager? Ja, sier vi! Og få unike opplevelser til havs sammen med hyggelige medseilere? Det stemmer også! Vi seiler hjem med vindkraft og felles innsats. Havet venter – velkommen om bord!
  Les mer om Bremerhaven-Bergen her!

  EKSTRA! Sensommertokt til Shetland!

  Bergen- Lerwick, Shetland (UK) – Bergen, 30. aug–4. sep. 2020

  På grunn av rekordstort salg setter vi opp en ekstra tur til Lerwick på Shetland! En av grunnene til at Shetlandsturene er så populære, er den korte avstanden ut til det åpne havet. Allerede et par timer etter at vi legger fra kai, passerer vi Marstein fyr og har det åpne havet foran oss. Mobiltelefoner legges bort, og vi er klar for å seile! Etter to dager med herlige naturopplevelser og seilopplæring over Nordsjøen klapper vi til kai i vår andre hjemmehavn: Koselige Lerwick, der Statsraad Lehmkuhl er et kjent og kjært syn hos lokalbefolkningen. Bli med på et spennende Sensommertokt til vikingøyene i vest! Hey ho, let´s go!
  Les mer om Sensommertoktet her! 

  Vil du vite mer om hvordan det er å delta på seiltokt? Les mer om livet som medseiler her!

  Vi som jobber i stiftelsen Statsraad Lehmkuhl er veldig glad i dette vakre skipet, og vil gjerne dele henne med så mange som mulig. Da bidrar vi til stiftelsens viktigste formål: Å bevare Statsraad Lehmkuhl for kommende generasjoner gjennom aktiv drift. Takk for din interesse – vi håper vi kan ønske deg velkommen om bord i 2020! 

  Tilbake til toppen