Meny

Arendal – La Coruña: Jordomseilingen starter!

Bli med på den historiske 1. etappen av One Ocean Expedition! : 20.-28. august 2021!

Startskuddet går for Statsraad Lehmkuhls aller første jordomseiling: One Ocean Expedition! Etter en storstilt utseiling fra Arendal stikker vi til sjøs og legger resten av verden bak oss. En strålende mulighet til å kombinere seiling og soling! Velkommen om bord til en aktiv og unik ferie!

20. august 2021 setter Statsraad Lehmkuhl seil fra Arendal og starter med det sin første jordomseiling noensinne: One Ocean Expedition. Målet er å skape oppmerksomhet rundt havets viktige rolle for en bærekraftig utvikling i et globalt perspektiv. Som en del av FNs tiår for havforskning skal Statsraad Lehmkuhl fungere både som forskningsfartøy og opplæringsskip under hele jordomseilingen.

One Ocean: Arendal (NO) – La Coruña (ES)
20.- 28. august 2021
Pris: NOK 12 000,- inkl. alle måltider

KLIKK HER FOR BILLETTBESTILLING!

Kombiner seiling og soling
I åtte døgn til sjøs kan du nyte både seiling og soling på en spennende seilas til den vakre havnebyen La Coruña på Spanias nordvestkyst. Ferden går over Nordsjøen, gjennom Den engelske kanal og over Biscayabukten mot Spania. Det er en fantastisk opplevelse å seile sørover gjennom Europa! Skipet og menneskene om bord finner sin egen rytme ute på havet. Og jo lengre sørover vi reiser, desto mer behagelig blir temperaturen (husk solkrem!). Naturopplevelsene, samholdet og mestringsfølelsen vil gi deg minner for livet.

I La Coruña venter en lenge etterlengtet Tall Ships Races-festival. Her kan du nyte deilige strender og god mat, og se seilskip fra hele verden.


I La Coruña finner du mange vakre strender.

Samhold og seiling
Som medseiler på Norges største seilskip blir du en viktig del av besetningen. Ja, uten medseilernes innsats er det faktisk ikke mulig å seile et skip på Statsraad Lehmkuhls størrelse! Utenom seilopplæring, vil du få fantastiske naturopplevelser og oppleve en mestringsfølelse helt utenom det vanlige. For vi er et lag når vi seiler. Alle stiller opp for hverandre, tar hensyn og passer på hverandre. Omgitt av havet skapes det et unikt samhold om bord som blir en del av deg, også lenge etter at reisen er over.


Soling og seiling på vei til varmere breddegrader.

Livet om bord
Livet om bord på et seilskip er helt spesielt, det blir som et eget lite samfunn til havs. Stemningen er befriende ujålete; fornuftige klær som tåler vær og vind, felles måltider og fine samtaler med nye venner. Som medseiler på Norges største og vakreste seilskute er du en aktiv deltaker i driften av skipet. Sammen med ditt faste vaktlag går du firetimers sjøvakter to ganger i døgnet. Du står til rors og styrer skuta, trekker i tau, klatrer i riggen (hvis du vil) og braser seil. Sove gjør en side om side i hengekøyer, slik sjøfolk har gjort i århundrer. Sovepose og eventuelt pute tar du med selv, køyene er utstyrt med madrasser.

Inkludert i billetten er alle måltider; frokost, lunsj og middag, samt enkel nattmat til vaktlagene. Alt tilberedt av vårt dyktige byssepersonale. Når vi spør våre medseilere om hva de likte best med turen, kommer alltid måltidene høyt opp på listen. Så her er det mye god mat å glede seg til!

Alle kan seile med oss!
Mangler du erfaring med seiling? Ingen grunn til bekymring, du trenger ingen forkunnskaper for å bli med på tur! Mange av våre medseilere mønstrer på et stort seilskip for første gang når de kommer opp landgangen. På Statsraad Lehmkuhl har vi gitt opplæring til sjøfolk i nesten 100 år, og vårt vennlige og erfarne mannskap vil ta godt vare på deg.

Les mer om livet om bord her!

Lær å seile og få spennende utfordringer under trygge forhold! Foto: Eivind Senneset / Tall Ships Races Bergen

Tiltak mot Covid-19
Vi er i kontinuerlig dialog med helsemyndighetene og følger deres retningslinjer for smittevern til en hver tid. Høsten 2020 har vi gjennomført flere seiltokt, uten å få smitte om bord. Dette er noen av tiltakene som er gjennomført:

– Ingen slipper om bord på Statsraad Lehmkuhl ved symptomer på forkjølelse/Covid-19. Dette gjelder også når skipet ligger til kai.
– Lege på alle seiltokt, legen er også tilstede på kaien ved ombordstigning
– Alle medseilere må levere en detaljert og signert egenerklæring før ombordstigning
– Temperaturmåling av samtlige medseilere før ombordstigning
– Ved usikkerhet omkring symptomer el.l. henvises medseileren til lege som vurderer hvert tilfelle individuelt. Vi forbeholder oss retten til å nekte medseilere å komme om bord, dersom skipets lege vurderer at det foreligge smittefare for Covid-19.
– Sterkt fokus på renhold, hygiene og desinfisering om bord
– Mannskapet testes jevnlig for Covid-19, særlig før seiltokt. Ansatte som ankommer fra utsatte områder settes i karantene og må gjennomføre 2 negative Covid-19-tester før de kan ha kontakt med andre og begynne på jobb.

Verden er i stadig endring på grunn av Covid-19, og som alle andre håper vi selvsagt på at forholdene vil endre til seg til det bedre allerede neste år. Det som ligger fast er at vi tar smittevern og sikkerheten til medseilere og mannskap på det høyeste alvor. Vi vil fortsette den tette dialogen med helsemyndighetene og gjennomføre alle nødvendige tiltak for å holde skipet fri for Covid-19, også under jordomselingen One Ocean Expedition.

Kansellering og Covid-19
Dersom toktet må kanselleres etter pålegg fra myndighetene grunnet Covid-19, vil billetten refunderes i sin helhet. Det samme gjelder dersom toktet må kanselleres av smittehensyn om bord, grunnet Covid-19. Dersom en medseiler er så uheldig å bli syk, har en ikke krav på refusjon. I slike tilfeller er det den enkelte medseilers reiseforsikring som trer i kraft.

Se alle våre reisevilkår her:
Reisebetingelser Statsraad Lehmkuhl 2020

Et miljøvennlig eventyr
Et seiltokt med Statsraad Lehmkuhl er en svært miljøvennlig reisemåte fordi rundt 70% av våre turer skjer med vindkraft hvert år. Nylig ble det installert en batteripakke om bord. Med denne banebrytende teknologiske hybridløsningen er Statsraad Lehmkuhl blitt verdens mest miljøvennlige seilskip i sin klasse.


Med batteripakke installert har Statsraad Lehmkuhl blitt verdens mest miljøvennlige seilskip i sin klasse. Foto: R. Sibley

Seilskipet Statsraad Lehmkuhl
Statsraad Lehmkuhl ble bygget i Tyskland i 1914 og er et av verdens største, eldste og raskeste seilskip. Hun har tjent som opplæringsfartøy under norsk flagg i nesten hundre år, og er i bedre stand enn noen gang. En seilas med dette fantastisk vakre skipet er virkelig en unik opplevelse. Statsraad Lehmkuhl drives av en stiftelse og har fast kaiplass ved Bryggen i Bergen. Vi som jobber for Statsraad Lehmkuhl er veldig stolt av skipet, og vil gjerne dele henne med så mange som mulig!

Bli en del av Statsraad Lehmkuhls aller første jordomseiling – og gå i land som en inspirert havambassadør!

Les mer om jordomseilingen One Ocean Expedition her!

One Ocean: Arendal (NO) – La Coruña (ES)
20.-28. august 2021
Avgang Arendal: 20.08.21, kl. 12:00
Ankomst La Coruña: 28.08.21, kl. 10:00
Pris: NOK 12 000,- inkl. alle måltider
Overnatting i hengekøye.
Aldersgrense:
15 år – 17 år må reise med en verge.
18 år – kan reise alene
Over 70 år – må medbringe signert legeerklæring, den vil bli sendt ut etter påmeldingen.

KLIKK HER FOR BILLETTBESTILLING!

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne på 55 30 17 00 / lehmkuhl@lehmkuhl.no

Tilbake til toppen