Meny

Ofte stilte spørsmål

 • EN
 • Ofte stilte spørsmål

  ofte stilte spørsmål

  Er du påmeldt en av turene og våre og plutselig dukker det opp 1852 spørsmål? Her for du forhåpentligvis svar på noen av de. Om du kommer på mer gjerne send oss en mail til lehmkuhl@lehmkuhl.no

  Kan JEG være med å seile?
  Ja, alle kan være med å seile på Statsraad Lehmkuhl. De eneste forutsetningene er at du er ved god helse og over 15 år hvis du skal reise alene uten foresatte. Vi har ingen øvre aldersgrense så lenge du er ved god helse. Ta kontakt for detaljer.

  Trenger jeg noen forkunnskaper for å være med på seiltokt?

  Nei, det kreves ingen forkunnskaper, full opplæring vil bli gitt av det profesjonelle og meget dyktige mannskap. Omfanget av opplæringen kan variere avhengig av toktets varighet og de rådende værforhold. Du har mulighet til å bli en aktiv medseiler som deltar i de daglige rutinene om bord på skipet i samarbeid med den faste besetningen. For utfyllende informasjon om vaktsystemet osv. (se sjøvakter) Alle er velkommen. Ta deg en pause i ditt travle liv og kom om bord hos oss for en spennende, men avslappende ferie. Bli med å styre skuten, sette seil, klatre i riggen og lær deg ny kunnskap om tradisjoner på havet. Legg fra deg mobilen og la deg inspirere av dine felles medseilere og vårt mannskap.

  Hva er inkludert i prisen?
  Først og fremst en uforglemmelig opplevelse utenom det vanlige om bord på verdens fineste skip, i tillegg får du tre måltider pluss nattmat ved behov. Kaffe og vann er tilgjengelig hele dagen.
  Med andre ord, alt er inkludert i prisen bortsett fra brus og godteri, som du kan kjøpe i slappen (skips kiosken).

  Kan jeg booke lugar?
  Nei, vi har dessverre ingen lugarer for medseilere, men du ligger i en hengekøye på banjeren (stor sovesal under le) som ekte sjømenn. Husk å ta med sovepose, pute og håndklær. På første dagen for alle tildelt en hengekøye med tilhørende skap og skipskiste hvor man kan oppbevare sine personlige eiendeler. Det er felles toaletter og dusj.

  Jeg er MEDSEILER om bord, hva er forskjellen på medseiler og passasjer?
  En passasjer har ikke forventninger om å delta i skipets drift og er mer en passiv nyter av turen (og passer mest på et ordinært cruisetokt). En medseiler blir med som en del av mannskapet og går sjøvakter

  Er det et cruise?
  Nei, alle medseilere blir en del av mannskapet og får grunnleggende innføring i seiling og sjømannskap og går sjøvakter. Vi har ingen ordinære passasjerer om bord. Du deltar totalt 8 timer per dag fordelt på to vakter, resten av tiden disponerer du selv. Dersom du er interessert i et cruise kan vi anbefale at du blir med på en av våre populære skjærgårdsturer på rundt 5 timer, der du kan nyte et deilig reke- og sildbuffet og kjøpe drikke i baren.

  Hva er sjøvakter?
  Medseilere er delt opp i tre vaktlag som går sjøvakter 4 timer dag og natt. Når du har sjøvakter kan du bli tildelt følgende oppgavene; stå til rors, bøyevakt, utkikk, brannvakt eller byssevakt. De personer av vaktlaget som ikke er satt opp på fysiske vakter, blir med på andre oppgaver eller har opplæring med vaktlederen
  Blå 8-12/20-24
  Rød 12-4/24-04
  Hvit 04-08/16-20
  Oppgi gjerne hvilken vakt du ønsker ved påmelding, hvis du har spesielle preferanser, men vi kan dessverre ikke garantere for at alle ønsker kan bli ivaretatt. Hver vakt har sine særegenheter og fordeler.

  Må jeg entre (klatre) i riggen (dvs opp i høyden i mastene)?
  Nei, entring av riggen, som er tau og stålwirekonstruksjonen på skipet, er frivillig men definitivt et høydepunkt for mange. Alle som blir medisinsk og fysisk klarert vil få muligheten til å entre i skipets rigg etter å ha gjennomgått en sikkerhetssjekk med skipets erfarne mannskap
  Er det Wi-fi om bord?
  Det er ikke wi-fi tilgjengelig for våre medseilere. Vi har generelt begrenset med kommunikasjonsmuligheter når vi er til sjøs og det som er tilgjengelig må benyttes av skipets mannskap for kontakt med kontor og andre relevante havnekontakter på landsiden. Vi ønsker å formidle tradisjonelt sjøkunnskap deriblant opplevelsen av å være totalt avkoblet fra omverden, noe de fleste medseilere ser på som et avstressende gode i disse dager. Ved en nødsituasjon har skipets ledelse mulighet til å opprette kontakt via satellitt.

  Hvordan kan et skip på 1516 brutto tonn bevege seg med kun vindkraft?
  Du får en generell innføring i seilingsteori når du booker tokt med oss og du får da forhåpentligvis svar på dette spørsmålet.

  Kan det gå tomt for vann?
  Vi har ca 120 tonn med vann i våre ferskvannstanker som normalt blir fylt opp før avreise. Dersom vi skulle bruke opp dette, har vi et osmoseanlegg om bord som kan rense saltvann til drikkevann. Det skal altså holde i massevis til både dusj og tannpuss.

  Tilbake til toppen