Meny

Seiltokt

 • EN
 • Seiltokt

  Seiltokt

  Et seiltokt med Statsraad Lehmkuhl er langt mer enn en ordinær ferie, men en opplevelse for livet. Vær med og sett seil,  gå brannvakt stå utkikk og til rors ved verdens fineste skuta, klatre i riggen opp til 45 meter over havet om du tørr, og lær om navigasjon og sjømannskap

  Vi garanterer for nye opplevelser, du møter nye mennesker fra hele verden og ikke bli overrasket hvis du blir kjent med nye sider av deg selv.
  Sjøvakter
  Om bord går du to vakter på 4 timer hver dag og deltar aktiv i skipets drift.
  Som medseiler utgjør du en viktig del av skipets besetning og utfører vakttjenester og andre oppgaver under veiledning av det profesjonelle mannskapet. Alle medseilere deles inn i tre vaktlag med følgende tidspunkter.
  rød vakt 12-16/24-04
  Hvit vakt 04-08/16-20
  Blå vakt 8-12/20-24
  Ved hvert vaktskifte mønstrer både påtroppende og avtroppende vakt. Dette er nødvendig for å forsikre oss at alle medseilere er til stedet og har det bra.

  Avreise og ankomst
  Møt frem om bord fra 4 timer før klokkeslett og helst vær om bord senest 1 time før avgang.
  Husk at du reiser med et seilskip der farten først og fremst bestemmes av sjø og vind, selv om vi kan hjelpe til med maskinen for å komme frem i tide. Av den grunn er ankomst til hver havn omtrentlig, og du bør derfor planlegge videre reise med god tidsmargin – minimum et par timer.

  Aldersgrenser
  Aldersgrense for å seile på tokt er 12 år med foresatte, mens når du har fylt 15 kan du reise alene.
  OBS! Ved deltagelse på Tall Ships Races er aldersgrensen fylte 15 år.

  Sikkerhet
  Å kjenne til og respektere, skipets sikkerhetsregler medfører ingen begrensning for dine opplevelser og utfoldelse om bord. Det gir tvert imot den trygghet som skal til, for å delta i de utallige og forskjellige aktivitetene ombord på verdens største seilende 3-mastede bark.

  Stipend
  På utvalgte tokt kan ungdom mellom 15 og 25 år fra Vestlandet søke om stipend og få inntil 50% av reisen i støtte. Søk stipend før du bestiller tokt.

  «Alle ungdommer som er fra eller holder til på Vestlandet mellom 15-25 år kan søke om stipend hos Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl.»

  Klatring i riggen
  Alle som blir medisinsk og fysisk klarert vil få muligheten til å klatre i skipets rigg etter å ha gjennomgått en sikkerhets sjekk med skipets erfarne vaktleder. De vil gi deg instrukser på hvordan du skal forholde deg til sikkerhetsbestemmelsene og tar deg med på din første og om nødvendige flere turer opp i riggen. Dette er noen av de viktigste sikkerhetsreglene du må følge:
  Du får kun entre riggen når du blir bedt om å gjøre det, eller etter innhentet tillatelse fra vakthavende offiser. Det er strengt forbudt å klatre i riggen dersom du bruker medisin med «varseltrekant».
  Fjern alltid løse gjenstander du måtte ha i lommene før du klatrer i riggen.

  Pakkeliste til seiltokt
  Det er begrenset plass om bord for personlig utstyr. Under toktet for du tildelt et skap med nøkkel og en skipskiste hvor du oppbevarer eiendelene dine. Ta derfor bare med det som er nødvendig. Det er svært dårlig plass til kofferter, og vi ber deg pakke bagasjen i en bag, sjømannssekk eller lignende, som tar liten plass.

  Følgende er obligatorisk å ta med ved reiser til utlandet:
  – Gyldig pass minimum 3 måneder etter ankomst.

  Husk også
  Sovepose og eventuelt pute hvis du trenger det
  Varmt tøy for kalde vaktnetter på dekk, husk at det ofte blåser en del på sjøen og det kan fort bli litt kaldere enn forventet.
  Komfortable klær til å «jobbe» i som tåler litt
  Solid regntøy, både jakke og bukse
  Gode sko: joggesko og vanntette sko eller gummistøvler
  Hansker kan være greit når du står til rors
  Håndklær og toalettsaker
  Eventuelt badetøy
  Fritidstøy, når du kommer i land
  Kamera
  personlige medisiner osv.

  Rusmidler av enhver art er forbudt å ta med om bord. Reseptbelagte medisiner kan medbringes, men av sikkerhetshensyn må det opplyses om på forhånd på «min side» eller ta kontakt med oss på mail eller telefon hvis du er usikker. Ta med sjøsyketabletter etter behov, men vær oppmerksom på at de som bruker plaster mot sjøsyke får ikke tillatelse til å entre riggen.

  Måltider om bord
  Du kan glede deg til god og næringsrik forpleining av våre flinke kokker. Husk å opplyse om allergier eller spesielle krav for kostholdet når du kjøper billett.

  Det første måltid som blir servert om bord er middag på avreisedagen hvis avgangstidspunkt er satt etter kl. 12. Når skipet er til sjøs gjelder følgende tidspunkter.
  Frokost 07:20-08:30.
  Lunsj 11:20-12:30
  Middag 17:30-18:30

  Nattmat etter behov.
  Når skipet ligger til kai kan tidspunktene bli endret, du vil da få beskjed av mannskapet om bord.

  Tilbake til toppen