Meny

Søk om toktstipend!

 • EN
 • Søk om toktstipend!

  SØK STIPEND

  Alle mellom 15 og 25 år som vil dra på tokt med Statsraad Lehmkuhl kan søke om toktstipend. Stipendordningen er gjort tilgjengelig av Stiftelsen Neptun, og skal bidra til at flest mulig unge får oppleve livet til sjøs på et seilskip. Kriteriet for å bli tildelt stipend er at du har en tilknytning til Vestlandet. Beløpet kan dekke inntil halvparten av toktprisen, og du kan søke om tilskudd uavhengig av hvem du reiser sammen med. Dersom du får innvilget stipend til et tokt, regnes påmeldingen som bindende. Velkommen om bord!

  Gøy på seiltokt! Ungdom mellom 15 og 25 år med tilknytning til Vestlandet kan søke om stipend. I søknaden skriver du hvilket tokt du søker stipend til. Stipendbeløpet trekkes direkte fra toktprisen, og du betaler kun restbeløpet.
  SØK STIPEND HER

  En annerledes og aktiv ferie
  Et seiltokt med Statsraad Lehmkuhl er en unik og aktiv form for ferie, og er kanskje spesielt egnet for ungdommer. I tillegg til seilopplæring, lærer en å ta ansvar for deg selv og andre. En kan utfordre seg selv under trygge rammer gjennom for eksempel riggklatring, og ikke minst får en ta del i det fantastiske fellesskapet som oppstår om bord på et seilskip. Vaktlag-ordningen fordrer at en møter opp i riktig tid og tar sin del av oppgavene, og dette er også nyttig lærdom. I tillegg får en mange nye venner som en ofte beholder gjennom mange år. Særlig på Tall Ships Races er det mange unge om bord.

  Les om alle årets seiltokt her!


  Mange fantastiske naturopplevelser på seiltokt!

  Trenger ingen forkunnskaper
  Du trenger ingen erfaring med seiling for å dra på tokt med Statsraad Lehmkuhl. Vårt vennlige og erfarne mannskap lærer deg grunnleggende ferdigheter straks du kommer om bord. I starten kan kanskje alt det nye virke litt overveldende, men etter kun kort tid blir du tryggere. Det er en god opplevelse når mestringsfølelsen gjør seg gjeldene, kun etter en dag eller to på skipet!

  SØK STIPEND HER

  For mange er høydepunktet å klatre i riggen

  Svar på søknad
  Når du har sendt inn søknaden blir den behandlet få fort som mulig, men vær oppmerksom på at det i høysesongen mai/juni kan ta noen dager før du får svar. Du kan søke om stipend uavhengig av hvem du reiser sammen med. I søknaden skriver du hvilket tokt du søker om stipend til. Dersom du får innvilget stipend, regnes påmeldingen til toktet som bindende. Det betyr at du ikke skal bestille et tokt på vanlig måte, for så å sende inn søknad om stipend, da risikerer du en dobbelbestilling. Innvilget stipendsøknad regnes også som en bestilling av toktet. Stipendbeløpet trekkes direkte fra toktprisen, og får du tilsendt en ordrebekreftelse med faktura på restbeløpet, samt annen informasjon om reisen.

  Merk at det er bindende påmelding dersom du får innvilget stipend.

  Velkommen om bord til en aktiv og opplevelsesrik reise! Hoy!

  Les om alle årets seiltokt her!

  «En kan utfordre seg selv under trygge rammer, og ikke minst får en ta del i det fantastiske fellesskapet som oppstår om bord på et seilskip.»
  Tilbake til toppen