Meny

Søk om toktstipend!

 • EN
 • Søk om toktstipend!

  KLIKK HER FOR Å SØKE STIPEND!

  Alle mellom 15 og 25 år kan søke om toktstipend. Det eneste toktet med stipendordning frem til 2023 er Atlanterhavskryssingen Las Palmas - Curaçao, 4. oktober - 4. november 2021, en del av jordomseilingen One Ocean Expedition. Stipendet kan dekke inntil kr 10 000,- av billetten. Ungdom mellom 15 og 17 år må reise i følge med en voksen verge. Én person kan være verge for inntil to personer, der minst én av disse er barnet til vergen. For å reise alene må du være fylt 18 år. Vi legger stor vekt på en god begrunnelse for at nettopp du skal tildeles stipend. Innvilget stipendsøknad regnes som bindende påmelding til toktet. Velkommen om bord!

  Gøy på seiltokt med Statsraad Lehmkuhl! Ungdom mellom 15 og 25 år kan søke om toktstipend. Stipendbeløpet trekkes direkte fra billettprisen, og du betaler kun restbeløpet. Stipendordningen er gjort tilgjengelig av Stiftelsen Uni og skal bidra til at flest mulig ungdommer får oppleve livet om bord på et stort seilskip. SØK OM TOKTSTIPEND HER!

  Les mer om Las Palmas – Curaçao her!

  REISEVILLKÅR STATSRAAD LEHMKUHL

  Ungdom mellom 15 og 17 år må reise i følge med en voksen verge. Én person kan være verge for inntil to personer, der minst én av disse to er barnet til vergen. For å reise alene må du være fylt 18 år.

  En annerledes og aktiv ferie
  Et seiltokt med Statsraad Lehmkuhl er en unik og aktiv form for ferie, og er ekstra godt egnet for ungdommer. I tillegg til trygg og god seilopplæring av vårt vennlige mannskap, lærer de unge å ta ansvar for seg selv og for andre. En kan utfordre seg selv under trygge rammer gjennom for eksempel riggklatring, og ikke minst får en ta del i det fantastiske fellesskapet som oppstår om bord på et seilskip. Vaktlagsordningen fordrer at en møter opp i riktig tid og tar sin del av oppgavene, og dette er også nyttig lærdom. I tillegg får en mange nye venner som en ofte beholder gjennom mange år.

  Særlig under den internasjonale regattaen The Tall Ships Races er det mange unge fra alle verdenshjørner om bord, de fleste av dem under 30 år. Vi ønsker at flest mulig ungdommer skal få oppleve livet på et stort seilskip og knytte vennskapsbånd med folk fra hele verden. De årene vi deltar i Tall Ships Races, vil disse turene prioriteres framfor andre seilaser i stipendordningen, slik at denne unike erfaringen gjort blir økonomisk tilgjengelig for flere unge eventyrlystne ungdommer.

  For 2021-2023 er det kun mulig å søke om stipend til Las Palmas-Curaçao, som er en del av jordomseilingen One Ocean Expedition. Merk at ungdom mellom 15-17 år må reise i følge med en foresatt.


  Fellesskap og vennskap på seiltokt med Statsraad Lehmkuhl.

  Trenger ingen forkunnskaper
  Du trenger ingen erfaring med seiling for å dra på tokt med Statsraad Lehmkuhl. Vårt erfarne og hyggelige mannskap lærer deg grunnleggende ferdigheter straks du kommer om bord. I starten kan kanskje alt det nye virke litt overveldende, men etter kun kort tid blir du tryggere.

  Det er en herlig opplevelse å mestre stadig flere av oppgavene om bord. Vi våger å påstå at mestringsfølelsen en oppnår på et seilskip er helt unik, delvis fordi en må utfordre seg selv, delvis på grunn av de spesielle omgivelsene og delvis fordi en må jobbe sammen som et lag når en setter seil Norges største skute. Etter kun en dag eller to er det fantastisk å se hvordan ungdommene vokser med oppgavene.


  Fantastiske naturopplevelser venter!

   


  For mange er høydepunktet å klatre i riggen

  Svar på søknad
  Når du har sendt inn søknaden blir den behandlet få fort som mulig. Vær likevel oppmerksom på at det i høysesongen mai/juni kan ta noen dager før du får svar. Du kan søke om stipend uavhengig av hvem du reiser sammen med. I evalueringen av de mange søknadene vektlegger vi særlig en god begrunnelse for hvorfor nettopp du er en god kandidat for tildeling.

  Dersom du får innvilget stipend, regnes påmeldingen til toktet som bindende. Det betyr at du ikke skal bestille et tokt på vanlig måte, for deretter å sende inn søknad om stipend, da risikerer du en dobbelbestilling. Innvilget stipendsøknad regnes som en bestilling av toktet. Stipendbeløpet trekkes direkte fra toktprisen, og får du tilsendt en ordrebekreftelse med faktura på restbeløpet, samt annen informasjon om reisen.

  Merk at det er bindende påmelding dersom du får innvilget stipend!

  LES VÅRE REISEVILLKÅR HER FØR DU SENDER INN SØKNAD: 

  REISEVILLKÅR STATSRAAD LEHMKUHL

  KLIKK HER FOR Å SØKE OM TOKTSTIPEND!

  Velkommen om bord til en aktiv og opplevelsesrik reise! Hoy!

  Les mer om livet om bord her!

  «En kan utfordre seg selv under trygge rammer. Ikke minst får en ta del i det fantastiske fellesskapet som oppstår om bord på et seilskip.»
  Tilbake til toppen