Meny

Søk om toktstipend!

 • EN
 • Søk om toktstipend!

  KLIKK HER FOR Å SØKE STIPEND!

  Alle mellom 15 og 25 år som vil dra på tokt med Statsraad Lehmkuhl kan søke om toktstipend. Stipendordningen skal bidra til at flest mulig unge får oppleve livet til sjøs om bord på et stort seilskip. Beløpet kan dekke inntil halvparten av toktprisen. Du kan søke om stipend uavhengig av hvem du reiser sammen med. Vi legger stor vekt på en god begrunnelse for at nettopp DU skal tildeles stipend. Dersom du får innvilget toktstipend, regnes påmeldingen som bindende. Velkommen om bord til et minne for livet!

  Gøy på seiltokt med Statsraad Lehmkuhl! Ungdom mellom 15 og 25 år kan søke om toktstipend. I søknaden skriver du hvilket tokt du søker stipend til. Stipendbeløpet trekkes direkte fra toktprisen, og du betaler kun restbeløpet. Tildeling av stipend regnes som en bindende påmelding til toktet.
  KLIKK HER FOR Å SØKE OM STIPEND!

  En annerledes og aktiv ferie
  Et seiltokt med Statsraad Lehmkuhl er en unik og aktiv form for ferie, og er kanskje ekstra godt egnet for ungdommer. I tillegg til trygg og god seilopplæring av vårt vennlige mannskap, lærer de unge å ta ansvar for deg selv og for andre. En kan utfordre seg selv under trygge rammer gjennom for eksempel riggklatring, og ikke minst får en ta del i det fantastiske fellesskapet som oppstår om bord på et seilskip. Vaktlag-ordningen fordrer at en møter opp i riktig tid og tar sin del av oppgavene, og dette er også nyttig lærdom. I tillegg får en mange nye venner som en ofte beholder gjennom mange år. Særlig under ragattaen The Tall Ships Races er det mange unge om bord.

  KLIKK HER FOR Å LESE OM VÅRE TOKT I 2020!


  Fellesskap og vennskap på seiltokt med Statsraad Lehmkuhl


  Fantastiske naturopplevelser venter!

  KLIKK HER FOR Å SØKE OM TOKTSTIPEND!

  Trenger ingen forkunnskaper
  Du trenger ingen erfaring med seiling for å dra på tokt med Statsraad Lehmkuhl. Vårt erfarne og hyggelige mannskap lærer deg grunnleggende ferdigheter straks du kommer om bord. I starten kan kanskje alt det nye virke litt overveldende, men etter kun kort tid blir du tryggere. Det er en god opplevelse når mestringsfølelsen gjør seg gjeldene, og den følelsen gjør seg gjeldene etter kun etter en dag eller to på skipet.


  For mange er høydepunktet å klatre i riggen

  Svar på søknad
  Når du har sendt inn søknaden blir den behandlet få fort som mulig. Vær likevel oppmerksom på at det i høysesongen mai/juni kan ta noen dager før du får svar. Du kan søke om stipend uavhengig av hvem du reiser sammen med. I søknaden skriver du hvilket tokt du søker om stipend til. I evalueringen av de mange søknadene vektlegger vi særlig en god begrunnelse for hvorfor en søker om stipend til å dra på seiltokt.

  Dersom du får innvilget stipend, regnes påmeldingen til toktet som bindende. Det betyr at du ikke skal bestille et tokt på vanlig måte, for deretter å sende inn søknad om stipend, da risikerer du en dobbelbestilling. Innvilget stipendsøknad regnes som en bestilling av toktet. Stipendbeløpet trekkes direkte fra toktprisen, og får du tilsent en ordrebekreftelse med faktura på restbeløpet, samt annen informasjon om reisen.

  Merk at det er bindende påmelding dersom du får innvilget stipend.

  Velkommen om bord til en aktiv og opplevelsesrik reise! Hoy!

  KLIKK HER FOR Å LESE MER OM LIVET OM BORD PÅ SEILTOKT!

  «En kan utfordre seg selv under trygge rammer. Ikke minst får en ta del i det fantastiske fellesskapet som oppstår om bord på et seilskip.»
  Tilbake til toppen