Meny

Status for jordomseilingen One Ocean Expedition

20. august 2021 setter vi seil for Statsraad Lehmkuhls aller første jordomseiling: One Ocean Expedition! Ekspedisjonen er i rute, til tross for pandemien.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL ONE OCEAN EXPEDITION SITT NETTSTED. NB: ENGELSK

I løpet av nesten 20 måneder skal Statsraad Lehmkuhl seile 55 000 nautiske mil og besøke 36 havner over hele verden.

Mange lurer på hvordan det går med jordomseilingen, nå som pandemien fortsatt herjer. Vi er derfor glade for å melde at status for ekspedisjonen at vi skal sette seil fra Arendal som planlagt 20. august i år.

I samarbeid med våre partnere på One Ocean følger Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl corona-situasjonen nøye. For å sikre en trygg ekspedisjon gjør vår meget kompetente sikkerhetskomité kontinuerlig risikovurderinger og justerer planene i henhold til nåværende situasjon og ulike mulige scenarier.

Statsraad Lehmkuhl har seilt på flere vellykkede tokt det siste halve året, uten å få smitte om bord. Nylig ankom vi Bergen etter vårt årlige tre måneder lange vintertokt med Sjøkrigsskolen. På Tenerife gjennomførte vi et vellykket mannskapsbytte, uten uønskede hendelser. Her på kaien på Bradbenken fortsetter nå monteringen av den vitenskapelige utrustningen til jordomseilingen, før vi setter seil for flere tokt utover våren.

Det er ikke bare «Bergens stolthet» som er i aktivitet. Over hele hele verden fortsetter skip å seile, til tross for pandemien. Flåtene og havnene tilpasser seg fortløpende. Og nå som vaksinen mot Covid-19 distribueres i stadig større deler av verden, og stadig flere land planlegger å åpne mer opp, ser fremtiden tilsvarende lysere ut for jordomseilingen.

Skape oppmerksomhet og dele kunnskap
Jordomseilingen er en del av FNs tiår for havforskning. Målet er å skape oppmerksomhet og dele kunnskap om havets avgjørende rolle for en bærekraftig fremtid i et globalt perspektiv.

One Ocean Expedition har blitt mye større enn selve skipet Statsraad Lehmkuhl. Utstyrt med moderne vitenskapelig instrumentering, vil vi kontinuerlig samle inn forskningsdata om havet. I tillegg til å være et forskningsskip, vil Statsraad Lehmkuhl også fungere som en flytende utdanningsinstitusjon og samle studenter, medseilere og ledere over hele verden. I havnene blir det høynivåmøter, konferanser og andre arrangementer om bord, enten fysisk eller digitalt.

Følg ekspedisjonen online
Ekspedisjonen vil bli gjort tilgjengelig for alle som vil følge oss på internett og i sosiale medier. Fortløpende tilgang til forskningsdata, artikler, bilder og video fra skipet skal inspirere og engasjere folk, ikke bare forskere og studenter, men alle som følger oss. Utvalgte deler av seilasen vil bli brukt i utstillinger, skoler, universiteter og blant partnere på land over hele kloden. Ved å dele vår kunnskap og erfaringer gjennom hele ekspedisjonen, ønsker vi å skape engasjement for en bærekraftig utvikling for havet.

En bærekraftig fremtid
Covid-19-pandemien har fortsatt en enorm innvirkning på verden. I disse utfordrende tider mener vi det er viktigere enn noensinne å bringe verdens oppmerksomhet tilbake til havet og dets store betydning for en bærekraftig fremtid. Vi har til hensikt å oppfylle vår forpliktelse om å utføre One Ocean Expedition, og vi håper du vil bli med oss, enten om bord eller i land!

Kansellering på grunn av Covid-19
Hvis vi må avbryte et tokt på grunn av Covid-19, vil billettene bli refundert. Ekstra utgifter som kan oppstå for hver enkelt på grunn av kanselleringen, vil ikke bli refundert.

Hvis du som trainee ombord på et One Ocean-tokt må kansellere billetten på grunn av Covid-19, ber vi deg kontakte oss på e-post: lehmkuhl@lehmkuhl.no

Fair wind and following seas fra Statsraad Lehmkuhl og våre dedikerte partnere på One Ocean Expedition.

Tilbake til toppen