Meny

One Ocean: Kapp Horn bekreftet og ny goodwill-ambassadør fra FN

Forberedelsene til Statsraad Lehmkuhl sin jordomseiling, One Ocean, går som planlagt. Stadig flere havner bekreftes i seilingsruten, og flere viktige samarbeidspartnere kommer på plass. Seilasen rundt Kapp Horn vil være en av flere etapper som blir tilgjengelig for publikum. One Ocean har også fått en ny og viktig goodwill-ambassadør: FNs spesialutsending for hav, ambassadør Peter Thomson.

One Ocean: Statsraad Lehmkuhl sin jordomseiling, en del av FNs havsatsingstiår
Når: September 2021 – april 2023
Formål: Dele og bygge kunnskap om et bærekraftig hav
Seilingsrute: 35 havner over hele verden, hele ruten annonseres første halvdel av 2020.

Kapp Horn bekreftet
Vi i stiftelsen Statsraad Lehmkuhl er svært glade for å kunne bekrefte at seilasen rundt Kapp Horn blir en av flere etapper som blir tilgjengelig for publikum under One Ocean. Kapp Horn blir av mange seilere betraktet som den ultimate utfordringen. Fra gammelt av heter det seg at ingen kunne kalle seg ekte sjømenn før de hadde seilt rundt Kapp Horn med last. Vi gleder oss til å teste det sagnomsuste farvannet utenfor sørspissen av Chile, hvor Atlanterhavet møter Stillehavet! Etappen legges etter planen ut for kommersielt salg i løpet av første halvdel av 2020.

Ny goodwill-ambassadør fra FN
I høst ble det klart at statsminister Erna Solberg blir goodwill-ambassadør for One Ocean. I tillegg har nå FNs spesialutsending for hav, ambassadør Peter Thomson, takket ja til det samme vervet. Peter Thomson leder FNs arbeid med å mobilisere alle nasjoner til handling omkring bærekraftsmål nr. 14: Liv under vann.

– Det er utrolig bra og viktig for One Ocean-prosjektet at vi, i tillegg til solide partnere innen både akademia, forsking og næring, også har fått topptunge goodwill-ambassadører som Erna Solberg og Peter Thomson. Statsministeren er i tillegg leder av det internasjonale havpanelet og ambassadør Thomson er den som, praktisk talt, har ansvar for hav i FN. Det at disse to er oppmerksomme og fremmer prosjektet er helt fantastisk og viser at One Ocean skaper begeistring og treffer riktig, sier Haakon Vatle, direktør i stiftelsen Statsraad Lehmkuhl.

Goodwill-ambassadør for One Ocean, ambassadør Peter Thomson og direktør for Statsraad Lehmkuhl, Haakon Vatle.

Hele seilingsruten annonseres i 2020
I løpet av første halvdel av 2020 vil den komplette seilingsruten bli annonsert. Da vil også billetter til de åpne etappene legges ut for salg. Vi gleder oss stort til å kunngjøre samtlige havner og etapper under One Ocean. I mellomtiden håper vi at alle interesserte smører seg med litt tålmodighet, for det er mye spennende i vente!

Denne artikkelen ble publisert 14. november 2019

Tilbake til toppen