Meny

Bli med på seiltokt: En aktiv og annerledes ferie!

Er du glad i mennesker, sjø og natur, og på jakt etter en helt unik reiseopplevelse? Da kan et seiltokt med verdens største, vakreste og raskeste seilskip være midt i blinken for deg! Vi kan ikke love deg en avslappende luksusferie, men vi kan garantere at denne turen, den glemmer du aldri!


Alle kan seile med Statsraad Lehmkuhl
Mange tror at en trenger erfaring med seiling for å dra på tur med oss, men det stemmer heldigvis ikke! Statsraad Lehmkuhl har gitt seilopplæring i over 100 år, og alle kan seile på tur med oss, uansett fysisk form og alder. Et seiltokt er en annerledes og aktiv form for ferie, og vårt vennlige og erfarne mannskap lærer deg grunnleggende ferdigheter straks du kommer om bord. Ekte landkrabber er ekstra velkommen, for vi elsker å lære folk å seile! I løpet av kort tid står du til rors og håndterer seil og tauverk som en ekte sjøulk!

I 2020 drar vi til spennende destinasjoner i Portugal, Spania, Frankrike, Tyskland, Nederland og Storbritannia. Du kan blant annet kombinere seiling og soling fra Bergen til Lisboa, delta på Tall Ships Races i Sør-Europa eller synge deg over Nordsjøen til folkemusikkfestival på Shetland.

KLIKK HER FOR Å SE HELE SEILINGSPROGRAMMET!

Er du mellom 15 og 25 år? Da kan du søke om toktstipend her!

Lagarbeid og felles innsats er nødvendig for å heise seil på Statsraad Lehmkuhl!

KLIKK HER FOR Å SE HELE SEILINGSPROGRAMMET!

Unike opplevelser og mobilfri sone
Hva kan en forvente av opplevelser om bord? Kort fortalt er et seiltokt både hard jobbing og avslapning. Det er vennskap og samhold, det er kuling og det er solskinn. Du står til rors og styrer skipet, du går vakter og holder utkikk. For mange er høydepunktet å klatre i riggen, mens andre trives best med begge beina godt plantet på dekk. Begge deler er selvsagt helt OK! Som medseiler på Statsraad Lehmkuhl er du uansett en viktig del av besetningen, og sammen med vårt mannskap utfører du alle nødvendige oppgaver som trengs for å seile. Uten din innsats er det faktisk ikke mulig å seile skipet!

Et seiltokt med Statsraad Lehmkuhl er altså ikke like rolig som en uke ved bassengkanten på Solkysten. Men det er utrolig mye mer opplevelsesrikt. Og det beste, eller verste, av alt: ingen mobildekning til havs! Kun ekte folk og ekte opplevelser!


Riggklatring er spennende!

Sover i hengekøyer
Sove gjør du trygt og godt i hengekøyen din, side om side med dine medseilere. Mange er litt skeptiske til å bytte ut sengen med en hengkøye, men du vil fort oppdage at dette er en flott måte å sove på, særlig når det er mye sjø. Da fungerer hengekøyen som en gyro og tar av for mye av gyngingen, og det er jo ikke noen ulempe! Medseilerne har med egen sovepose og pute, madrasser er en del av hengekøyen på skipet.

Vaktlagene sover side om side, slik sjøfolk har gjort i hundrevis av år.

Faste vaktlag og vennskap
Like etter at en kommer om bord, deles alle inn tre ulike vaktlag; rødt, hvitt og blått lag. Dette blir din faste «gjeng» på turen, og dere går faste firetimers sjøvakter 2 ganger i døgnet. Alle oppgaver utføres under veiledning av vårt vennlige og dyktige mannskap. Tidene for sjøvaktene fordeles slik:
Rød vakt kl 12-16 / kl 24-04
Hvit vakt kl 04-08 / kl 16-20
Blå vakt kl 8-12 / kl 20-24

Det er både sosialt og hyggelig å gå vakter sammen, og samholdet i gruppen blir ofte sterkt. Men det blir selvsagt også masse tid tid til å prate med de andre medseilerne, spise god mat og nyte alle opplevelsene som havet byr på.

Måltider om bord
Du kan glede deg til meget velsmakende og næringsrik forpleining av våre flinke kokker. Inkludert i prisen er frokost, lunsj og middag, samt brødmat til vaktlagene på nattestid. Frokost serveres kl 07:20, lunsj fra kl 11:20 og middag fra kl. 17:30.

Du vil garantert får nye venner om bord, for et seiltokt er veldig sosialt og befriende ujålete. Fornuftige klær som tåler vær og vind, lagarbeid og felles måltider skaper en avslappet og hyggelig atmosfære. En deler helt unike opplevelser på tur med et 100 gammelt seilskip, og minnene vil du ha med deg resten av livet. Når seilene strekker seg ut og motoren slås av, og den eneste lyden som høres er vinden i seilene og dønningene på havet – den følelsen er magisk!

Det er lett å få nye venner på seiltokt.

Miljøvennlig reisemåte
Et eventyr med «Bergens stolthet» er en svært miljøvennlig reisemåte: Hvert år skjer nesten 70% av turene våre under seil. I 2019 får vi installert et batteri som et supplement til motoren om bord. Denne banebrytende teknologiske nyvinningen vil gjøre Statsraad Lehmkuhl til verdens mest miljøvennlige seilskip i sin klasse.

Vi som jobber med Statsraad Lehmkuhl er oppriktig glad i henne, og ønsker å dele henne med så mange som mulig, da bevarer vi også dette vakre skipet for ettertiden! Du er hjertelig velkommen om bord til et minne for livet!

Se hele seilingsprogrammet for 2019 her!

Visste du at Statsraad Lehmkuhl er verdens raskeste seilskip i sin klasse? Les mer her!


Foto: Robert Lummen
Foto: Jesper Rosenmai

“Ekte landkrabber er ekstra velkommen, for vi elsker å lære folk å seile!”
Tilbake til toppen