Meny

Bli med på seiltokt: En aktiv og annerledes ferie!

Er du glad i mennesker, sjø og natur, og på jakt etter en helt unik reiseopplevelse? Da kan et seiltokt med Norges største, vakreste og raskeste seilskute være midt i blinken for deg. Ekte landkrabber er ekstra velkommen, for vi elsker å lære folk å seile! Vi kan ikke love deg en avslappende luksusferie, men vi kan garantere at denne turen, den glemmer du aldri!

Alle kan seile med Statsraad Lehmkuhl
Mange tror at en trenger erfaring med seiling for å dra på tur med oss, men det stemmer heldigvis ikke! Statsraad Lehmkuhl har gitt seilopplæring i over 100 år, og de aller, aller fleste kan seile på tur med oss, uansett fysisk form og alder. Et seiltokt er en annerledes og aktiv form for ferie. Vårt vennlige og erfarne mannskap lærer deg grunnleggende ferdigheter straks du kommer om bord, og du blir raskt en viktig del av besetningen. Uten felles innsats er det faktisk ikke mulig å seile et skip på Lehmkuhls størrelse! I løpet av kort tid står du til rors og håndterer seil og tauverk som en ekte sjøulk!

Toktmannskap berger forre røyl. Foto: Hanna Thevik.

Kun et fåtall ledige billetter i 2022: One Ocean Expedition

I 2022 er det kun et fåtall ledige billetter til én eneste etappe: Den eksotiske seilasen mellom Singapore og Jakarta, 1. – 6. november, 2022. De andre etappene er enten utsolgte, eller utleid i sin helhet til samarbeidspartnerne våre. Det begynner altså å haste, dersom du ønsker å bli en del av Lehmkuhls aller første jordomseiling!

Mange spennende seiltokt i 2023

I 2023 er Statsraad Lehmkuhl endelig tilbake i Norge, etter den nesten to år lange jordomseilingen One Ocean Expedition. Etter ankomsten til Bergen i april, setter vi seil mot flotte destinasjoner i England, Nederland og Norge i 2023. Mange gleder seg nok til å synge seg over Nordsjøen på Shantytokt eller oppleve en minneverdig sjøreise til Shetland sammen med kjente og kjære på det hyggelige Pinsetoktet. For kanskje særlig de unge vil den spennende Tall Ships-regattaen lett kunne bli et høydepunkt under sommeren 2023!

 

Se hele seilingsprogrammet her!

Mellom 15 og 25 år? Da kan du søke om toktstipend til alle turene i 2023! Les mer her! 

 

Lagarbeid og felles innsats er nødvendig for å heise seil på Statsraad Lehmkuhl!

 

Unike opplevelser og mobilfri sone
Hva kan en forvente av opplevelser om bord? Kort fortalt er et seiltokt både hard jobbing og avslapning. Det er vennskap og samhold, det er kuling og det er solskinn. Du står til rors og styrer skipet, du går vakter og holder utkikk. For mange er høydepunktet å klatre i riggen, mens andre trives best med begge beina godt plantet på dekk. Begge deler er selvsagt helt OK! Som toktmannskap på Statsraad Lehmkuhl er du uansett en viktig del av besetningen. Sammen med den faste profesjonelle besetningen utfører du alle nødvendige oppgaver som trengs for å seile og drifte den store skuta.

Et seiltokt med Statsraad Lehmkuhl er altså ikke like rolig som for eksempel en uke ved bassengkanten i Syden. Men det er utrolig mye mer opplevelsesrikt! Og det beste, eller verste, av alt: ingen mobildekning til havs! Kun ekte folk og ekte opplevelser!

 

Riggklatring er spennende!

Sover i hengekøyer
Sove gjør du trygt og godt i hengekøyen din, side om side med skipskamerater på vaktlaget ditt. Noen er litt skeptiske til å bytte ut sengen med en hengekøye, men du vil fort oppdage at dette er en flott måte å sove på, særlig når det er mye sjø. Da fungerer hengekøyen som en gyro og tar av for mye av gyngingen! Som toktmannskap tar du med egen sovepose og pute, og eventuelt sovemaske og ørepropper. Køyene er utstyrt med liggeunderlag.

Vaktlagene sover side om side, slik sjøfolk har gjort i hundrevis av år.

 

Faste vaktlag og vennskap
Like etter at en kommer om bord, deles alle inn tre ulike vaktlag; rødt, hvitt og blått lag. Dette blir din faste «gjeng» på turen. Sammen går dere går faste firetimers sjøvakter 2 ganger i døgnet. Alle oppgaver utføres under veiledning av vårt vennlige og dyktige mannskap. Tidene for sjøvaktene fordeles slik:

Rød vakt kl 12-16 / kl 24-04
Hvit vakt kl 04-08 / kl 16-20
Blå vakt kl 8-12 / kl 20-24

Det er både sosialt og hyggelig å gå vakter sammen, og samholdet i gruppen blir ofte sterkt. Men det blir selvsagt også masse tid tid til å prate med de andre i toktmannskapet, spise god mat og nyte alle flotte opplevelsene som havet byr på.

Måltider 
Du kan glede deg til meget velsmakende og næringsrik forpleining av våre flinke kokker. Inkludert i prisen er frokost, lunsj og middag, samt brødmat til vaktlagene på nattestid. Frokost serveres kl 07:20, lunsj fra kl 11:20 og middag fra kl. 17:30.

Nye venner
Om du reiser alene eller sammen med noen, vil du uansett få nye venner om bord. Et seiltokt er en svært sosial opplevelse, der en bor og jobber tett sammen hele døgnet. Stemningen om bord er befriende ujålete. Fornuftige klær som tåler vær og vind, lagarbeid og felles måltider skaper en avslappet og hyggelig atmosfære. Unike opplevelser langt til havs om bord på et over 100 år gammel vakker og velholdt seilskute skaper unike minner som en tar med seg resten av livet. Langt ute til havs skapes en egen liten verden, uten forstyrrelser. Når seilene strekker seg ut, og den eneste lyden som høres er vinden i seilene og dønningene på havet – det er rett og slett en magisk opplevelse som vi varmt kan anbefale for alle!

Det er lett å få nye venner på seiltokt.

Miljøvennlig reisemåte
Et eventyr med «Bergens stolthet» er en svært miljøvennlig reisemåte: Om lag 70% av turene våre foregår under seil med vindkraft som fremdrift.

Vi som jobber i stiftelsen er oppriktig glad i Statsraad Lehmkuhl. Vi ønsker å dele henne med så mange som mulig. På den måten bevarer vi også dette vakre skipet for ettertiden. Hjertelig velkommen om bord til et minne for livet!

Les mer om jordomseilingen One Ocean Expedition her.

 

DCIM100GOPROGOPR1192.JPG
Tilbake til toppen