Meny

Den store Skutefesten 21.-24 juni

Verdens tre vakreste seilskip samles i Bergen

Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl inviterer til skutefest og skværriggersamling langs Bryggen under St. Hans helgen 21. - 24. juni, 2018!      

Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl inviterer til tidenes skutefest når verdens tre vakreste skværriggere samles i Bergen; Christian Radich, Sørlandet og vår egen Statsraad Lehmkuhl. Målet er å gjenskape det berømte bildet fra 1986, da skipene lå aktenfor hverandre langs Bryggen i anledning den legendariske Melodi Grand Prix-finalen i Bergen. I år samles de tre seilskipene for å skape folkefest i Bergen!

– Dette kommer til å bli magisk, sier Haakon Vatle, direktør for Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl.

– Vi har drømt lenge om å få samlet skipene og nå får vi det til. Det er utrolig gøy, sier han.

Bestill billetter til Skutefesten 22. og 23.juni her

Skipene møtes ute i skjærgården torsdag 21.juni og seiler sammen inn mot Bryggen.

– Publikum er hjertelig velkommen om bord, og vi anbefaler å være raskt ute for å sikre seg plasser denne kvelden.

Bestill billetter til skjærgårdstur og innseiling torsdag 21.juni her

Valte oppfordrer båtfolket til å møte skipene ved Sotrabroen litt før kl 19:00 torsdag 21. juni.

– Målet er at en hel armada av småbåter skal bli med på innseilingen mot Bryggen. Ombord på Statsraad Lehmkuhl serveres det god mat og livemusikk av høy kvalitet. Dette blir en flott tur for våre gjester, sier Vatle.

Også fredagen og lørdagen kan en bli med på åpne skjærgårdsturer med de tre skipene i samseilas. Vatle mener dette blir tidenes St.Hans-feiring i Bergen.

– Denne kvelden hilser vi bålene langs byfjorden fra alle tre seilskutene. En mer unik anledning for å samle venner og kolleger til en uforglemmelig sommerfest skal du lete lenge etter, sier han.

Åpent skip på dagtid

På dagtid vil skipene åpnes for publikum som kan komme ombord for å bli kjent med verdens best bevarte operative skværriggere.

Program:
* Torsdag 21.juni: Spektakulær skjærgårdstur og innseiling: Sørlandet, Christian Radich og Statsraaden møtes i skjærgården og seiler sammen inn mot Bryggen! Vi oppfordrer båtfolket om å møte skipene ved Sotrabroen og følge skipene inn! Se Facebook-arrangement for innseilingen torsdag 21.juni
* Fredag 22.juni: Åpent skip og maritime aktiviteter for publikum mellom kl. 10-15!. Åpne skjærgårdsturer på kvelden, samseiling med alle de tre skipene.
* Lørdag 23.juni: Åpent skip og maritime aktiviteter for publikum mellom kl. 10-15! St.Hansaften: Åpne skjærgårdsturer med samseilas i Byfjorden. Vi hilser St.Hans bålene langs sjøen.

Verdens best bevarte seilskip

Ingen andre nasjoner i verden har tre så vakre og velholdte seilskip i operativ helårsdrift som Norge. Ved å samle de tre skværriggere i Bergen ønsker Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl å sette fokus på seilskipene som viktige og relevante opplæringsarenaer og flytende kulturminner for landet. Samlingen blir også en markering av at stiftelsen går inn i sitt 40. driftsår i 2018. Det er stiftelsen Statsraad Lehmkuhl som tar initiativet og den økonomiske risikoen ved arrangementet. Vi håper å fylle opp alle skjærgårdsturene denne helgen, slik at vi har gode økonomiske forutsetninger til videre drift av Bergens stolthet.

Vi gleder oss stort til en fabelaktig skutefest i Bergen! Håper vi sees!

Bestill billetter til turen her.

 

 

 

Tilbake til toppen