Meny

Tall Ships Races – spennende kappseilas med verdens raskeste seilskuter!

Velkommen om bord til sommerens store maritime eventyr! I spektakulære Tall Ships Races konkurrerer Statsraad Lehmkuhl mot verdens største og raskeste seilskuter i en forrykende regatta i Europa! Om bord og på festivalene i havnene møter du nye venner fra hele verden. Ingen erfaring med seiling? Ikke noe problem! Vi lærer deg alt du trenger å vite! Er du mellom 15 og 25 år kan du søke om stipend - dekker 40% av billetten! Dette blir knallgøy! Hey ho, let´s go!


Foto: Simon Wozniak

Etter nesten to år på jordomseiling er Statsraad Lehmkuhl endelig tilbake i Norge og klar for fantastiske Tall Ships Races i 2023! Vi gleder oss stort til å sette seil mot spennende vertsbyer sommeren 2023! 

GLADNYHET! Nå kan du booke superbillig flybillett hjem til Norge fra Lerwick 28. juli! Les mer her!

Klikk på lenkene for mer info om hver tur:

Konkurranse eller vennskapsseilas 
Byene vi skal besøke er Den helder i Nederland, Hartlepool i England, Lerwick på Shetland og ikke minst superhyggelige Fredrikstad og Arendal hjemme i Norge. Statsraad Lehmkuhl har flere førsteplasser fra Tall Ships Races i troféskapet allerede, men vi er like sultne på seier som alltid!

Er du ikke et konkurransemenneske, kan du delta på den litt roligere Vennskapsetappen fra Fredrikstad til koselige Lerwick på Shetland. Her seiler ikke skipene om kapp og de står fritt til å velge sin egen rute. På veien stikker vi innom en av de hyggelige Cruise in Company-havnene for et hyggelig opphold ved kai en natt eller to. Ofte inviterer havnene til trivelige sosiale aktiviteter på land.

Aldersgrense: 15 år. Mellom 15 og 18 år: Kan delta uten følge av en foresatt.

Toktstipend: Er du mellom 15 og 25? Søk om toktstipend fra Lehmkuhl! Enkel søknad. Dekker 40% av billetten! Klikk her for å søke! 

Seiling, samhold og mestring
Om du velger regatta-etappene eller Cruise in Company/Vennskapsetappen, kan vi uansett garantere opplevelser du ikke får noe annet sted enn på et stort seilskip. Som toktmannskap på Norges største og vakreste seilskute blir du en del av et eget samfunn ute på havet, der vi deler på det meste! Alle går inn som en viktig del av besetningen, og alle bidrar til å seile og drifte den store skuta sammen. Når alle deler på arbeidsoppgavene og tar vare på både skipet og hverandre, blir stemningen og samholdet helt spesielt!

Ungdom og voksne fra alle verdenshjørner slutter seg til toktmannskapet på Statsraad Lehmkuhl under Tall Ships Races. Ved flere anledninger har Lehmkuhl vunnet prisen for flest ulike nasjonaliteter om bord – det er vi veldig stolt av! Dette er en utmerket sjanse for nye vennskap og kulturell utveksling i et ungt og internasjonalt miljø!

Vi heier hverandre fram på havet! Foto: André Marton Pedersen

For Statsraad Lehmkuhl seiles i bunn og grunn på akkurat samme måte i dag, som hun gjorde da hun ble bygget for 108 siden: Med rå håndkraft! 22 seil og mange kilometer med tauverk må håndteres i samarbeid for å få fart på skuta!

For mange er det en høydare å entre riggen. Stormasten på Lehmkuhl rager hele 48 meter over vannflaten, så du er garantert en vanvittig utsikt og et herlig adrenalin-rush om du våger deg opp! Sove gjøre du side om side med skipskamerater dine i hengekøyer på banjer, slik sjøfolk har gjort i århundrer.

22 svære seil håndteres med solid tradisjonelt sjømannskap og samarbeid! Foto: André Marton Pedersen

Seilfestival i havnene
I alle de fem vertshavnene blir det arrangeret Tall Ships-festival når de mange skipene kommer inn. Et yrende folkeliv med flotte skuter, parader, konserter og mye moro fra morgen til kveld venter oss. De som seiler med Lehmkuhl kan bestille overnatting om bord på skipet ved kai. Overnatting bookes sammen med billetten etter etterbestilles på e-post: lehmkuhl@lehmkuhl.no

Seil-crew fra hele verden møtes i havnene. Her fra en tautrekkingskonkurranse under Tall Ships i Bergen 2019.  Foto: Eivind Senneset / Tall Ships Races Bergen

En aktiv og annerledes ferie  

Er du på utkikk etter en slapp ferie ved bassengkanten, er altså neppe denne turen noe for deg. Men er du klar for en aktiv reise, fullstappet av spennende utfordringer, nye vennskap og fantastiske naturopplevelser, kan vi varmt anbefale et seiltokt med Lehmkuhl!

«Digital detox»

Uten telefon- og internettdekning blir reisen også en herlig «detox» fra hverdagens stressende digitale mas og tilgjengelighet. En kan fokusere full og helt på å være til stede i øyeblikket. Det er ganske så fantastisk å kunne logge av noen dager, med god samvittighet. Nyt det! (PS: En vil dessuten ha masse spektakulære bilder å dele når skipet kommer til kai igjen! )

Les mer om livet om bord på vår hjemmeside!

Miljøvennlig ferie
Et seiltokt er en svært miljøvennlig måte å reise på. Med vinden som viktigste fremdrift blir klimaavtrykket lavt. Vi oppfordrer alle til å velge miljøvennlig transport til og fra havnene.

Det viktigste er….
Som toktmannskap på Tall Ships-regattaen er det kun én ting som er viktigere enn å vinne: Nemlig opplevelsen av at denne seilasen, den gjør vi sammen!

Velkommen om bord til Tall Ships Races med Statsraad Lehmkuhl, et av de raskeste og vakreste seilskipene i verden!

Toktstipend: Er du mellom 15 og 25? Søk om toktstipend fra Lehmkuhl! Enkel søknad. Dekker 40% av billetten! Klikk her for å søke! 

Foto: André Marton Pedersen

Tilbake til toppen